Prostori Studia Prosapia delujejo kot nekakšna oaza dobrega počutja, ki zajema pester spekter vodenih vadb za odrasle vseh starosti, otroško šolo karateja, otroške rojstnodnevne zabave, tudi varstvo otrok v času vadb za odrasle, za povrh pa še sodoben studio za oblikovanje telesa in nego obraza. Skupni prostori so odeti v zemeljske barve in les, telovadnica s steklenimi okni pa ponuja popoln razgled. Na vratih Studia Prosapia je izrisan simbol – drevesna krošnja, ujeta v krog.

logo22.jpg

Kot nam je pojasnil vodja studia Emir Sabljaković, so dolgo razmišljali, kakšen naj bo simbol njihove filozofije, ki združuje vzhodnjaške in zahodnjaške pristope k lepšemu življenju. »Prišli smo do ideje drevesa, ki simbolizira rast, napredek. Povezan v krog ponazarja tudi povezanost z okoljem, stvarstvom, izvorom. Naša filozofija je namreč več kot le skrb za telo, gre predvsem za napredek duha, ki ga iščemo in spodbujamo pri obiskovalcih vseh starosti,« je o tem povedal Sabljaković, ki kot trener karateja mlade uči prevzemanja odgovornosti in spoštovanja. Po njegovem mnenju otroci s karatejem razvijajo samozaupanje, stabilna čustva in jasno presojo, s treningi pa se otresejo tudi slabih navad. A se ob njihovih treningih tudi učitelj veliko nauči. »Otroci nam dajejo možnost posredovanja znanja in veščin. Za to sem jim hvaležen – da jih lahko poučujem in se lahko učim,« je povedal sogovornik.

Vadba, ki združuje vzhod ...

Kot smo povedali že uvodoma, Studio Prosapia pod mentorstvom različnih vaditeljev in vaditeljic ponuja številne vodene vadbe. Zelo priljubljena je kundalini joga, ki poleg zavzemanja pravilnih položajev in dihanja daje poudarek dinamiki in ritmu. »Z njeno pomočjo popolnoma predelamo svoj žlezni in živčni sistem,« povedo v Studiu Prosapia, kjer kundalini jogo izvajajo v več oblikah – za nosečnice in za mamice in dojenčke, ponujajo pa celo kundalini jogo s presno malico. Na ritmu temelji tudi joga plesa (Shakti Dance), vadba, ki, kot pove že njeno ime, združuje jogo in ples.

gong.jpg

 Usmerjen zvok je vibracija in vibracija je energija. Ta lahko učinek pokaže na energetskih kanalih, živčevju, miselnih procesih, mišicah, organih in telesnih tekočinah.

In še v nečem so posebni – po vzhodnjaški miselnosti častijo in negujejo žensko telo, ki je drugačno od moškega, zato potrebuje drugačne oblike vaj. Te so še posebno dobrodošle pri ženskah z bolečimi menstruacijami, po operacijah na rodilih ali na dojkah in pri ženskah v menopavzi ali po njej. Vadba ženski či gong usmerja energijo v dele telesa, kjer jo najbolj potrebuje – do maternice, jajčnikov in prsi. S tem naj bi preventivno ohranjala zdravje, vitalnost in mladost.

... in zahod

Drugi dve bolj priljubljeni »zahodnjaški« vadbi v Studiu Prosapia sta funkcionalna vadba in TRX vadba, ki sta namenjeni izboljšanju mišične moči in drugih motoričnih sposobnosti. »Obe vadbi izboljšata tonus trupa, našega najmočnejšega 'orožja', blažita bolečine v hrbtenici, oblikujeta postavo in nam priskrbita potrebno kondicijo oziroma vzdržljivost za druge športe,« je povedala Maja Brancelj, inštruktorica na rekvizitih TRX in Bosu ter bodoča profesorica športne vzgoje.

funkcionalna.jpg
 

Funkcionalna vadba je nova dimenzija vadbe za razvijanje mišične moči, vzdržljivosti, hitrosti, koordinacije in gibljivosti. Na fotografiji Maja Brancelj.

Estetska naprava »vse v enem«

Ker številni obiskovalci k njim prihajajo z željo po preoblikovanju telesa, so v Studiu Prosapia vadbeni ponudbi dodali še estetsko napravo »vse v enem«. Kot nam je razložila Andreja Zupan, naprava Eximia HR77 omogoča tri tretmaje – lokalizirano zmanjševanje volumna maščobnih oblog, odpravljanje celulita, učvrščevanje kože ter izboljševanje tonusa mišic in obrazno nego z diamantnim pilingom ter naravni lifting obraza. Kot zanimivost povejmo, da je aparat narejen iz naprednih materialov, ki jih najdemo tudi v notranjosti produktov prestižnih znamk, kot sta Ferrari in Lamborghini. Materiali te ekskluzivne kategorije prinašajo vidne rezultate, ne da bi bilo zanje treba »pod nož«. Seveda le ob kombinaciji z redno telesno vadbo in kot pravi Emir Sabljaković, pod pogojem, da se spremembe življenjskega sloga lotevamo premišljeno in z veliko vztrajnosti. »Spremembe, ki so vidne navzven, se namreč vedno začno v glavi.« Obiščite jih torej Studio Prosapia v Šiški v Ljubljani in se navdušite tudi sami. Več informacij najdete na njihovi spletni strani www.studio-prosapia.si.

estetika.jpg
 

Učinke neinvazivnih estetskih posegov v Studiu Prosapia zagotavlja Andreja Zupan (na fotografiji).