Urban je bil pri svojih 21. letih in 213 centimetrih še lani resen kandidat za nastop v slovenski reprezentanci mlajših kandidatov do 20 let na domačem evropskem prvenstvu. A njegove sanje je tragično prekinilo odkritje srčne bolezni, ki mu je onemogočila igranje košarke. Ob dodatnih nepredvidenih okoliščinah pa je njegov vsakdan že težji. Urban kljub vsemu ne izgublja optimistične naravnosti ter ostaja velik borec na poti k življenjskemu cilju – postati izvrsten košarkar kot njegov vzornik Goran Dragić.

Zato Gogi v sodelovanju s Košarkarsko zvezo Slovenije in Špas teatrom organizira predstavo Slovenska muzka od A do Ž z Ladom Bizovičarjem, gledališkim mojstrom, ki z domiselno glasbeno parodijo na slovensko glasbo v dobro voljo spravlja množice. Z dobrodelno noto prežeta predstava bo v Festivalni dvorani na Bledu na sporedu jutri, 28. avgusta, ob 21. uri. Zbrana sredstva od prodaje vstopnic, ki jih je mogoče po ceni 20 € kupiti na vseh prodajnih mestih Eventima, bodo namenjena v sklad za Urbana.

Vsa sredstva bodo zbirali na transakcijskem računu, odprtem pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije s številko SI56 3300 0000 1303 865, sklic 329, kamor lahko vsi, ki si želite pridružiti dobrodelni akciji Gorana Dragića, nakažete ostala prostovoljna sredstva in pomagate Urbanu.