Ta ga je prepričala, da zanj izvede storitev z uporabo aksitonalnih linij, kar naj bi ponovno povezalo telesne meridiane z energijsko mrežo planeta, ki nas povezuje z zvezdami in drugimi planeti, kar se mu je tedaj zdelo povsem trapasto. A to je očitno v njem nekaj "odklenilo" in njegovi pacienti so začeli poročati o čudnih občutjih in ozdravitvah zdravstvenih tegob, za katere je vedel, da ne morejo biti posledica kiropraktičnega zdravljenja,“ je nenavadno zgodbo začel sogovornik, mag. Janez Aljančič (na fotografiji), prvi slovenski mentor Ponovne povezave in asistent dr. Erica Pearla.

Kako to, da je poimenoval ustanovitelj metodo prav Ponovna povezava?
Ker se pri Ponovni povezavi zgodi prav to – ponovno se povežemo sami s seboj, z bistvom tega, kar smo, s popolnostjo Univerzuma in skozi to z lastno popolnostjo. Človeško telo je namreč oblikovano popolno, samo se lahko zdravi in regulira. A različni dejavniki nas že stoletja mečejo ven iz tega ravnovesja, te popolnosti, tako, da smo nanjo že čisto pozabili. Ko nas začne boleti glava, vzamemo tableto, misleč, da so farmacevti izumili nekaj, kar bo naše telo naredilo boljše. Začasno nam sicer pomaga, a v resnici tega vmešavanja ne potrebujemo, nobena zunanja stvar nas ne more spraviti nazaj v ravnovesje tako, kot se lahko spravimo sami. In Ponovna povezava nam omogoča, da se ponovno povežemo v svoje naravno stanje ravnovesja.

Obstajata dve različni obliki Ponovne povezave?
Da. To sta zdravljenje ali, bolje rečeno, vračanje v ravnovesje s Ponovno povezavo (Reconnective Healing) in osebna Ponovna povezava (The Reconnection). Razlika med njima je v namenu. Namen prvega je vračanje v ravnovesje - telesno, umsko, čustveno in duhovno, namen osebne Ponovne povezave pa je dokončna povezava temeljne človekove esence s širšo energijsko mrežo vesolja. Ta dva procesa sicer nista popolnoma ločena in ob prejemanju enega boste do neke mere občutili tudi učinke drugega. A za prejetje vseh prednosti obeh procesov ju je treba izkusiti ločeno.

Kako se začne znanost povezovati z metodo in kaj so ugotovili do zdaj?
Odgovor na to vprašanje bi lahko bila cela knjiga – in tudi je! Znanost se je začela za Ponovno povezavo zanimati že zelo zgodaj in znanstvene študije potekajo ves čas. Znanstvenikom je uspelo dokazati, da Ponovna povezava obstaja in da deluje. Med njimi so zelo ugledni znanstveniki, med drugimi dr. William Tiller (Univerza Stanford), dr. Ann Baldwin in dr. Garyja Schwartz (Univerza Arizona) ter dr. Konstantin Korotkov (Univerza Sankt Peterburg), ki so v različnih raziskavah prišli do podobnih ugotovitev: da Ponovna povezava vnaša red v polje prostora in v celični ustroj človeka, da nekako prestrukturira

img_8393.jpg
našo DNK in popravi napake v njem, da vpliva na spremembo materije, da spreminja strukturo krvi, da vibrira na zelo visokih frekvencah, ki presegajo omejitve časa in prostora, in da vzpostavlja neke vrste posebno povezavo z vesoljem, čemur dr. Baldwinova pravi ultrazavedanje. Nekatere od teh raziskav so javnosti dostopne v knjigi dr. Konstantina Korotkova Science confirmes Reconnective Healing (Znanost potrjuje Zdravljenje s ponovno povezavo).

Povejte nam kaj več o frekvencah, na katerih temelji metoda.
Ponovna povezava nas uglasi s spektrom »zdravilnih« frekvenc, s spektrom energije, svetlobe in informacij, kot ga imenujejo znanstveniki. Po njihovem mnenju so se na našem planetu pojavile prvič, zato pravimo, da je Ponovna povezava nekaj novega, nekaj drugačnega. So pa te frekvence v resnici tako stare kot nove – ta spekter je namreč že od nekdaj del vesolja, le nam je postal dostopen šele zdaj. Njihovo odkritje ni plod več desetletij meditiranja v tišini in osami, niti niso te frekvence izgubljena tehnika starih ljudstev. So del brezčasnega omrežja univerzalne inteligence, ki je tukaj in zdaj dostopen vsem. In zakaj? Fiziki so dokazali, da se čas in prostor širita. Čas teče hitreje, "mehur" prostora-časa se razteza. Kar je bilo še pred nekaj leti zunaj tega mehurja in s tem izven dosega našega zaznavanja, je zdaj notri in nam je dostopno.

„Gre za edinstveno obliko zdravljenja, ki se zgodi zaradi povezave z energijskimi linijami, ki obkrožajo naš planet in povezujejo vse vesolje,“ opisuje potek zdravljenja avtor. Pomagajte nam razumeti ta zanimiv proces.
Meridiani našega telesa, ki jim včasih pravimo tudi akupunkturne linije, so povezani z mrežo linij, ki obkroža planet. Ta mreža linij je bila zasnovana tako, da so je nadaljevala navzven in nas nekoč povezovala z veliko večjo mrežo, kar nas je povezovalo s celotnim vesoljem, a sčasoma smo povezavo s temi linijami izgubili. Nihče ne ve zakaj, morda je bilo to potrebno za določeno obdobje človeške evolucije. Ponovna povezava prinaša "nove" aksiatonalne linije, ki nam omogočijo dostop do edinstvene ravni vibracij in frekvenc za vračanje v ravnovesje ter nenazadnje za naš razvoj. Aksiatonalne linije so del brezčasnega omrežja inteligence, sistem vzporedno-dimenzionalnega obtoka, ki privlači osnovno energijo za obnovo funkcij človeškega telesa. Ponovna povezava prinaša in aktivira te nove linije ter pri tem omogoča izmenjavo energije, svetlobe in informacij, ponovno povezovanje verig DNK ter vključitev 'strun' (vzporedno pojavljajočih se ravni obstoja).

V zadnjih letih nam življenje razkriva mnoge metode, pri katerih ena obljublja več od ostalih. Kaj menite o tem?
Ponovna povezava ni še ena zdravilska metoda in izvajalci ponovne povezave nismo zdravilci. Čeprav v minulih 20 letih, odkar je bila odkrita, skorajda ni bilo težave, ki jo ne bi Ponovna povezava odpravila ali vsaj omilila, je ne smemo razumeti kot Aladinove svetilke, ki izpolnjuje vse želje in nam daje večno življenje. Če bi bilo temu tako, bi Življenje izgubilo smisel. Bolezni in druge težave so pomembne del našega razvoja in osebne rasti. So katalizator spremembe, zato jih potrebujemo, da se iz njih nekaj naučimo, ali pa da se iz njih nekaj naučijo tisti, s katerimi delimo življenje. Prav zato Ponovna povezava pri vsakem deluje drugače. Trije ljudje s povsem enako težavo, bodo imeli povsem drugačne rezultate, a zdi se, da vsakemu prinese točno tisto, kar potrebuje za svojo življenjsko pot, za uresničitev svojega namena. Če je to fizična ozdravitev, se bo zgodila, če je to kaj drugega, se bo zgodilo to drugo. Odgovora zakaj se nekomu povrne sluh, drugemu pa ne, nimamo. Prav zato dr. Pearl in drugi izvajalci Ponovne povezave ničesar ne obljubljamo, ne postavljamo diagnoz in ne dajemo praznih nasvetov. Iz izkušenj vemo, da Ponovna povezava deluje, a hkrati pustimo, da se vsak sam odloči, ali bo temu procesu dal priložnost, da se izkaže, ali pa ne. Zase lahko rečem, da mi je ponovna povezave rešila življenje in nisem edini. A se hkrati zavedam, da je samo od mene odvisno, kaj, če sploh kaj, bom naredil iz sebe in svojega življenja. Ponovna povezava nam pomaga in nas podpira na poti uresničevanja našega namena, svobodne volje pa nam ne jemlje.

Kako ste se s to metodo spoznali vi in zakaj vas je tako zelo očarala?
Sam sem se s Ponovno povezavo srečal v času največje življenjske krize, ko sem pred približno tremi leti klonil pod pritiskom stresa in kronične utrujenosti. Videl sem dokumentarni film o Ponovni povezavi "Matrica življenja" in vedel, da moram o tem izvedeti več. Prebral sem Ericovo knjigo Ponovna povezava: Zdravi druge, zdravi sebe, šel skozi oba postopka Ponovne povezave  ter se prijavil na seminar. Med čakanjem nanj me je ponovno poskral stari življenjski stil in bil sem globoko razočaran – mojega "čudeža" ni bilo od nikoder. A že prvi večer seminarja sem ugotovil, da je ponovna povezava delovala ves čas, le da jaz tega nisem opazil, ker so bila moja pričakovanja in pozornost čisto drugje. Sledil je niz neverjetnih življenjskih sprememb in natanko sem vedel, kaj moram storiti. Ponovna povezava mi je rešila življenje in prinesla dar, po katerem sem tako hrepenel. Ta proces se nikoli ne konča in vsak nov dan prinaša nekaj novega.

Kaj nas lahko pri procesu sprejemanja učinkov metode najbolj ovira?
Sami sebi smo največja ovira, naši strahovi, pričakovanja, naš ego. Postopku lahko najbolj olajšamo pot, če se kar najbolj prepustimo, se predamo počitku in preprosto opazujemo, kaj se dogaja. Ker je naš um nenehno v pogonu, ni treba, da se mučite z "na nič ne smem misliti"; preprosto zaposlite svoj um z mislijo na svoje telo in opazujte. Ko vam bo to usp
eric_amsterdam_200_28_copy.jpg
elo, ko ne boste skušali usmerjati ali izboljševati lastnega izkustva, boste pripravljeni sprejeti tisto, kar je za vas v tem času vašega življenja najprimernejše.

Ker se alternative poslužujemo pogosto šele, ko zbolimo, me zanima, kaj nam lahko Ponovna povezava poleg fizičnega ozdravljenja še prinese?
Dr. Pearl pravi: "Če imate srečo, bo zdravljenje prišlo v obliki, ki ste jo pričakovali. Če pa imate resnično srečo, bo prišlo v obliki, o kateri niste upali niti sanjati – na način, ki ga ima Univerzum v mislih posebej za vas." Ozdravitve telesnih težav so le tisti najbolj viden ali morda dramatičen rezultat Ponovne povezave, a Ponovna povezav je mnogo več kot to. Človeka namreč obravnava kot celoto. Interakcija z njo se zato odraža tudi na umskem področju (večja sposobnost umskega dela, jasnejši pogled na življenje, enostavnejše prepoznavanje rešitev, večja ustvarjalnost...), na čustvenem področju (občutki strahu in krivde ter razdražljivost se zmanjšajo ali izginejo, lažje izražanje in sprejemanje ljubezni...) in na duhovnem področju (lažje se prepustimo toku, večja zmožnost uživanja v trenutku, jasnejši namen našega bivanja na svetu, notranji mir...). Živimo v ključnem trenutku človeške evolucije, v času, ki so ga napovedovala števila starodavna ljudstva in izročila. Kot pravi dr. Pearl, je Ponovna povezava darilo tega časa. Morda je tu zato, da nam pomaga narediti korak naprej v našem razvoju in v razvoju človeštva kot celote.

Ali ima kdo pri sprejemanju učinkov metode prednost?

Ponovna povezava ljudi ne deli na dobre in slabe, grde in lepe, vredne in nevredne. Proces vsakemu prinaša tisto, kar v danem trenutku na svoji življenjski poti najbolj potrebuje. Kaj je to, največkrat ugotovimo šele z retrospektivo, ko nam pogled nazaj razkrije, da se brez točno določenega zaporedja dogodkov nikoli ne bi sami premaknili do točke, kjer smo ali kamor naj bi šli. Ljudje tudi sami pogosto ugotovimo, da  tistega, za kar smo nekoč mislili, da najbolj potrebujemo, v resnici sploh nismo potrebovali. Zato Ponovne povezave ne gre soditi zgolj po tem, ali je izpolnila naša pričakovanja. Včasih spremembe opazimo šele čez čas, saj te potekajo drugače in drugje, kot smo pričakovali, zato so v resnici edina ovira, če sploh, naša pričakovanja. A na dolgi rok se vedno zgodi tisto, kar se mora.

Koliko srečanj potrebujemo za viden učinek?

Morda bo dovolj že eno ali celo le delček tega srečanja. Pri nekaterih ljudeh morda dve ali tri. Več kot treh zdravljenj s Ponovno povezavo pa v enem ciklu nikoli ne izvajamo. Kar se mora zgoditi, se bo zgodilo v treh zdravljenjih in v času po njih. Zato Ponovne povezave ne uporabljamo vedno znova in znova. To je še ena od razlik, ki vračanje v ravnovesje s Ponovno povezavi loči od energijskih tehnik in zdravilskih metod.  Po treh zdravljenjih priporočamo še Osebno ponovno povezavo, ki se naredi le enkrat v življenju. Proces je sestavljen iz dveh srečanj, ki se običajno zvrstita v dveh zaporednih dneh. Če bi se torej odločili za celoten paket, bi to pomenilo pet srečanj.

Je lahko nato vsak izvajalec metode ali obstajajo kakšne omejitve?
Naj še enkrat poudarim, da  je izvajalec ponovne povezave le katalizator, tretji člen v enačbi, ki procesu odpre vrata. To je njegova edina naloga. Sposobnost prenašati spekter energije, svetlobe in informacij Ponovne povezave imamo vsi. Zato je vsak lahko izvajalec Ponovne povezave. A da bi se tega naučili, je treba priti na seminar k dr. Ericu Pearlu. Na seminarju boste spoznali, da ne potrebujete ničesar zunanjega, kar bi vas naredilo vredne uporabe tega edinstvenega daru za zdravljenje drugih in sebe. Meja ni, razen tistih, ki si jih postavite sami.