»Ogromno stresnih ur sem preživel v pisarni, za vikende sem izčrpan preležal v postelji in iz meseca v mesec sem bil bolj na tleh. Ideja, da bi pri 30 letih obiskal psihiatra in začel z zdravili, mi ni bila preveč všeč in začel sem zbirati informacije, kako bi si pomagal,« je začel svojo pripoved mag. Janez Aljančič. V času največje življenjske krize mu je na pot prišel dokumentarni film Živa matrika, ki uvodoma razlaga zgodbo o nepokretnem grškem dečku s cerebralno paralizo, ki ga je dr. Eric Pearl, ustanovitelj ponovne povezave, v nekaj minutah pripravil do teka. Zgodba mu ni dala miru in želel je izvedeti več. Prebral je vse o dr. Pearlu in se prijavil na zdravljenje s ponovno povezavo in osebno ponovno povezavo.

janez_aljancic.JPG

Janez Aljančič: "Spoznal sem, da je v vsem, kar nas obdaja (in se nam dogaja), popoln in dovršen, a umu pogosto neviden skriti red.«

»Pričakoval sem čudež, zgodilo se ni nič«
»Bil sem, iskreno povedano, razočaran in nisem hotel iti na seminar, ki je sledil čez pol leta, a me je žena prepričala, naj grem,« je nadaljeval svojo pripoved Janez in  vsebino seminarja opisal takole: »Naučili smo se, da ponovna povezava ni tehnika, ki bi jo bilo treba izvajati na specifičen način, ampak gre za zavedanje in vedenje, da obstaja polje energije, svetlobe in informacij, do katerega lahko dostopa vsak, brez da bi se moral ujeti v kakršno koli vraževerje ali prepričanje,« je razložil bistvo in dodal, da proces vodi univerzalna inteligenca. Naša naloga je, da se prepustimo in  odvržemo prtljago svojih prepričanj, pričakovanj in hotenj.

Kaos dobi smisel

Ugotovil je, da se je tudi njemu veliko dogajalo, le njegov fokus je bil napačno usmerjen. Potrdilo se je, da to, kar si v življenju najbolj želimo, ni nujno to, kar resnično potrebujemo. Ali kot pravi dr. Pearl: »Če imate srečo, zdravljenje pride v obliki, ki ste jo pričakovali. Če imate zares srečo, pa se bo zgodilo v obliki, ki si je niste mogli niti zamisliti.« Janezu se je življenje odstrlo tako, da je pustil naporno službo v gospodarstvu in začel novo, duhovno pot. Postal je prvi slovenski mentor ponovne povezave in inštruktor v učiteljskem timu Erica Pearla. Spremembo opisuje takole: »Pred menoj se je razgrnilo življenje od otroštva naprej. Kar je prej izgledalo kot kaotični niz med seboj povsem nepovezanih dogodkov, je kar naenkrat dobilo smisel. Spoznal sem, da je v vsem, kar nas obdaja (in se nam dogaja), popoln in dovršen, a umu pogosto neviden skriti red.«

eric_pearl_v_modri_srajci_med_zdravljenjem.jpg

Dr. Eric Pearl (v modri srajci) med zdravljenjem.

Osupnili tudi znanstveniki
Ponovna povezava je pristop k zdravljenju, ki se je po ugotovitvah znanstvenikov na našem planetu pojavil prvič. Kot pravi dr. Pearl, nas ponovno poveže s celostjo naše biti, s tem, kar v resnici smo in skozi to s popolnostjo univerzuma. »Ponovna povezava je silna stvar,« je komentiral dr. William A. Tiller, profesor na Univerzi Stanford, ko je s posebnimi aparaturami meril spremembe v polju prostora na Pearlovih seminarjih. Ugotovil je, da če bi hoteli doseči enak učinek s klasičnim virom energije, npr. toploto, da bi morali prostor segreti za neverjetnih 300 stopinj Celzija. „Ne gre za energijski, pač pa za informacijski učinek. Dr. Tiller je prišel so spoznanja, da to spremenjeno polje omogoča, da popolnoma običajni smrtniki, ki nimajo nobenih 'nadnaravnih sposobnost', s seminarja odidejo za vedno spremenjeni,« je razjasnil Janez.

Zdravljenje je vrnitev v ravnovesje

Zdravljenje po besedah sogovornika ni najbolj primeren izraz za to, kar se dogaja pri ponovni povezavi, ker njen namen ni zdraviti ali vplivati na točno določen rezultat, a drugega boljšega izraza žal nimamo. »Če bi že morali opisati učinek, bi mu rekli vračanje v ravnovesje,« je dejal in predstavil nekaj zgodb. Ponovno povezani so nekateri odkrili, da imajo kakšen talent, drugi so ozdraveli po bolezni, nekemu mladeniču, ki je prišel s povsem drugo željo, se je vrnil sluh na levem ušesu. Pri ponovni povezavi je nemogoče napovedati, kaj bo prinesel proces. Vse je namreč odvisno od tega, kaj za vsakega posameznika v danem trenutku najprimernejše. Izvajalec ponovne povezave je pri tem zgolj katalizator, ki procesu odpre vrata. »Jaz nisem tisti, ki zdravi, odločitev o tem, kakšno bo to zdravljenje, sprejmeta posameznik in univerzum sama,« je sklenil Janez.

Vir: Nedeljski dnevnik