Dobrodelni tek »Tečem, da pomagam« je v Termah Čatež organiziral Lions klub Brežice. Pri tem so jim pomagali člani Športnega društva Terme Čatež in Športnega društva Primož Kozmus. Številni obiskovalci so minulo nedeljo v Čatežu preživeli prijeten dan. Najmlajši so se preizkusili v dvestometrskem teku, sledil pa je tek z zavezanimi očmi, na katerem so tudi odrasli tekači lahko občutili, kako je teči, če si slep.

alen_kobilica.jpg
Dobrodelnega tri kilometrskega teka se je udeležil tudi Alen Kobilica (na fotografiji levo), nekdanji maneken, danes velik športnik, ki s svojo slepoto premaguje vse ovire in »vidi cilj«. Alen se je ravno takrat v Termah Čatež pripravljal za nastop na letošnjih tekmah v triatlonu.

Alenove priprave več kot uspešne
Še pred zajtrkom je vsak dan opravil plavalni, popoldne pa še kolesarski in tekaški trening.  Volje in zagnanosti mu ni zmanjkalo, kar se je poznalo tudi na uspehih. Z rezultatom, ki ga je dosegel v čateškem olimpijskem bazenu, je presenetil celo samega sebe. »Plaval sem z neoprenom, ker treniram za plavanje v nekoliko hladnejšem morju, in dosegel kar za 10 sekund hitrejši čas na 100-metrski razdalji. Morda je res nekaj na termalni vodi,« je smeje povedal in poudaril, da je v Termah Čatež za njegovo vrhunsko formo poskrbela tudi odlična hrana. Zanj so namreč pripravljali bioveganske menije in ne le ustregli njegovim pričakovanjem, ampak jih celo presegli. „Celotna izkušnja je bila fantastična,« je dejal simpatični Alen ob zaključku triatlonskih priprav, ki jih je okronal z dobrodelnim tekom.