Magister ljudske medicine je Ribno prvič obiskal marca, drugič aprila, veliko zanimanje obiskovalcev pa je že skovalo načrte za njegov vsakomesečni obisk do konca letošnjega leta. Usmeritev hotela Ribno mu je pisana na kožo, saj ponuja zdravo lokalno prehrano, jedilnike brez alergenov, terapije s postom in terapije bioresonance. Povabili pa so ga pravzaprav na priporočilo družine iz Kranja, ki se je z njim srečala pred časom na Štajerskem in po zaslugi Osipove pomoči opaža izjemen napredek pri otroku s cerebralno paralizo.

hotel_ribno.jpg

Zaradi svoje čudovite lege in posebne energije je bil hotel Ribno Maksimu Osipovu takoj všeč.

Čarobne paličice ni

Vsakega, ki se oglasi pri njem na terapiji, Osipov obravnava celostno in najprej odstrani vzroke, šele nato posledice. Po znanih podatkih pomaga pri praktično vseh težavah: glavobolih, bolečinah v hrbtenici in križu, pri sklepnih in revmatskih obolenjih, diabetesu, visokem krvnem tlaku, imunskih težavah, pa tudi Downov sindrom in cerebralno paralizo je obvladal. Zgodilo se mu je že, da je človek, ki ni mogel hoditi brez podpre bergel, poskočno odšel z druge terapije. Enake uspehe niza pri težavah psihične narave. Pa vendar Osipov poudarja, da le pomaga, ne dokončno zdravi. Pomembno je namreč, kako človek po prejemu pomoči nadaljuje življenje. »Človeka, ki me obišče, izzovem, da razmisli o tem, kaj je pripeljalo do težav, da analizira svoje življenje in pri sebi spremeni nekatere stvari. Sicer je pomoč vsakega zdravilca odveč, kajti ni čarobne paličice,« je bil jasen zdravilec, ki je primer ponazoril z anekdoto. To je enako, kot če nekoga potegnemo iz blata, mu očistimo hlače, umijemo noge in ga vrnemo na pot. Če on ne dojame, zakaj se je znašel v blatu, bo prej ali slej spet skočil vanj. In spet ga lahko potegnemo ven, očistimo in tako dalje v nedogled. V teoriji nam je jasno, kaj pomeni spremeniti življenje, toda v praksi se zatakne. »Popraviti sebe je ena najtežjih nalog,« je priznal Osipov.

maksim_osipov_terapija.jpg

Najprej odstrani vzroke, šele nato posledice.

Otrokom laže pomaga

Dvajsetim do tridesetim odstotkom ljudi lahko pomaga delno, približno 50 odstotkov pa jih popelje do popolne ozdravitve. Pri otrocih je delež popolnih ozdravitev izrazito višji in znaša kar 95 odstotkov. Zakaj? »Otroci prihajajo na terapijo neobremenjeni, brez zadržkov, predsodkov in strahu. Odrasli pa velikokrat s seboj prinesemo goro bremen, mnogi tudi skepso.« Zato je po besedah zdravilca zelo pomembno, da se med terapijo sprostimo, ne obremenjujemo z ničimer, sploh pa ne z gledanjem na uro. Terapija lahko traja različno dolgo, od nekaj minut do nekaj ur, navadno pa je potrebnih več obiskov. Od 10 do 15 je najbolj optimalno. »Na moje dotike in bližino se ljudje zelo različno odzivajo. Nekateri čutijo trzljaje, druge vleče v eno ali drugo smer, občutijo vročino, mravljinčenje, nekateri celo bruhajo… Vse, kar se dogaja s telesom, pa je normalno,« je pojasnil.

V Rusiji enako cenjeni


V Rusiji, od koder prihaja Osipov, ni prepada med uradno in alternativno medicino, zato k nam prinaša idejo o sodelovanju. »Vsak človek ima pravico, da izbere način zdravljenja, vse mu mora biti na razpolago – zelišča, masaže, bioenergija, antibiotiki in operacije. Vse se prepleta in dopolnjuje,« je dejal zdravilec s 24-letnimi delovnimi izkušnjami. Njegov vzor in prva učiteljica je bila njegova mama, ki je priznana zdravnica in zdravilka v eni osebi.