Pred trgovino ŠC Maratonc v Kranju je vrvelo že od 9. ure zjutraj. Tekači so si lahko omislili minimalno obutev po znižanih cenah, se družili in spoznavali s prijatelji iz vse Slovenije in tudi Hrvaške. Krajša delavnica bosega teka, ki jo je vodil Marko Roblek, je začetnike podučila, kako pravilno začeti teči bos. Malo pred 11. uro so najprej stekli najmlajši, ob 11.00 pa se je na tek podala preostala množica tekačev v uradnih majčkah bosega teka.

tek4.jpg

Tekli so od enega do štirih dva in pol kilometrskih krogov, vsak po svojih sposobnostih. Čeprav tek ni bil tekmovalnega značaja, pa kot zanimivost povejmo, da je prvi za 10 kilometrov potreboval le 39 minut. Kljub nekaj žuljem, ki so jih dobili nekateri tekači, nihče ob prihodu v cilj ni mogel skriti široke nasmeška in zadovoljstva. Mnogi so bosi tekli prvič in obljubili, da bodo tovrastni tek gojili tudi v prihodnje.

tek3.JPG

Dan se je v Kranju zaključil z zakusko in zabavnim programom. Pika na i pod taktirko živahne voditeljice je bil srečelov in skupinsko fotografiranje. In da ne pozabimo: prireditev je imela tudi dobrodelno noto, saj so zbrali več kot 200 parov rabljenih, a še uporabnih čevljev.

Vabljeni že zdaj na naslednji, 4. Slovenski bosi tek, ki bo 4. maja 2014.

Avtorja fotografij: Leon Grenko in Igor Zonik