Tudi meritev časa ne bo. Štart teka ob 11 uri bo pred Olimpijskim bazenom v Kranju, pred trgovino ŠC Maratonc. Tekli boste po izbiri: bosi, v minimalistični obutvi ali klasično obuti na 2,5 km, 5 km, 7,5 km oziroma 10 km po poteh okrog Športnega centra v Kranju.

Prinesite rabljene, a še uporabne čevlje

Marko Roblek vabi, da s seboj prinesete rabljene, a še uporabne čevlje. Slogan teka se namreč glasi: "Prinesite svoje stare čevlje, tecite bosi in pomagajte tistim, ki si obutve ne morejo privoščiti!" Čevlje bodo podarili Rdečemu križu in Karitasu. Poleg teka bodo na ta dan organizirane izobraževalne delavnice o bosem teku, testiranje minimalistične obutve, bosi tek za najmlajše ter srečelov.

tekaci.jpg

Slovenci podrli rekord

3. Slovenski bosi tek bo organiziran v čast mednarodnega dne bosega teka (IBRD – International Barefoot Running Day), ki je namenjen popularizaciji naravnega, zdravega in sproščenega tekaškega sloga. Ta dan se bodo bosonogi tekači po vsem svetu zbirali na podobnih tekaških dogodkih. V letu 2011 in 2012 smo med vsemi prireditvami na svetu (več kot 60 držav!) na ta dan ravno v Sloveniji zabeležili največjo udeležbo. "Svetovni rekord želimo postaviti tudi letos, saj pričakujemo več kot 200 tekačev," je v povabilu sklenil Roblek.

Več o mednarodnem dnevu bosega teka preberite tukaj