V njegovi, t.i. »hummingbird« medicini je strnil znanje indijanskih, južnoameriških azijskih ter evropskih zdravilnih tradicij in duhovnih praks. S svojim načinom dela udeležencem seminarjev pomaga celiti rane, jih osvobajati strahov, pomaga znova začutiti ljubezen in življenje ter se povezati z božansko srečo. »Življenjski ritmi se pospešujejo. Odslej bo šlo vse hitreje, ne glede na to, ali se ljudje upirajo ali ne. Stari vzorci nadzora nam lahko pri tem delajo velike težave. Zato svetujem, da se pridružite toku življenja. Ostanite osredotočeni in iz te izvorne točke odkrivajte prave korake. Pomembno je svoj fokus usmeriti na pristne želje, saj le te oblikujejo našo prihodnost. Pri tem želim izpostaviti moč jasne namere, ki sočasno pritegne v naše življenje kopico z željo usklajenih izkušenj. Pomembno je dojeti, da je vse to 'sesuvanje' v resnici le občutek, ki nas vodi v pravo smer. Zaupanje in vera sta pri tem izjemnega pomena,« uvodoma poudari Foster, ki je svoje življenje namenil obujanju duhovne zavesti.

Pri »iskalcih svetlobe« pogosto naletim na frustracijo, da jih želi kolektivno spodmakniti ali bolje potegniti nazaj vase. Pri tem je čutiti jezo. Če ta pojav opazujem iz bolje neosebne perspektive in se izrazim v biološkem jeziku, je lahko kolektivno molekula, posameznik pa atom, ki si želi avtonomno soustvariti resničnost. Molekula po naravni definiciji ne »želi«, da bi jo atom popihal po svoje, saj s tem ogrozi njeno stabilnost. Kako pojasniti stari molekuli (kolektivni zavesti, matrici), da je ustvarjanje novih molekul naraven proces, ki ga ne moremo ustaviti? Morda je pri tem tudi smiselno opozoriti atom (ustvarjalnega posameznika), da je jeza potrebna energija za premik in ne zgolj sodbe vredno čustvo?

Jeza nas lahko pelje v depresijo. Dejstvo je, da v okolju vedno odsevamo svoja notranja doživljanja. S tem ko prevzamemo odgovornost za sliko, ki jo čutimo, se podamo na pot opolnomočenja. Takrat smo neodvisni ne glede na to, ali smo v zvezi. Dovolimo si nove kemične procese v telesu in ustvarjamo nove manifestacije življenja. Pomembno je namreč, da iz svojega življenja umaknemo tisto, kar nam ne služi in na polno živimo svoje potenciale. Tako razloga za jezo naposled ni več. Poravnamo se z optimističnim in sočutnim ritmom življenja in ustvarimo vibracije, ki nase nato vlečejo podporne energije. Ob vsem tem je jasno tudi to, da spremenimo svoj fokus in na svet gledamo iz povsem bolj prizanesljive perspektive.

_101020261.jpg

Zven vibracije srca, pot sočutja, hvaležnosti, prizanesljivosti in prisotne avtentičnosti pa so verjetno niti, ki jih je na tej poti vredno polno zaobjeti. Obljubljajo nam pot do človečnosti in prisotnost sprejemanja življenja v vsej svoji celovitosti. Torej živeti namesto preživeti?

Vzorec preživetja je navada, ki smo jo privzeli od naših prednikov. A živeti pomeni to, da se uskladimo z našo resnično potjo, tisto, ki smo jo izbrali še pred prihodom na svet. Prav sprejemanje sebe pa je pot do spominjanja vsega, kar smo. Senca in svetloba. Pomembna dvojnost, ki ima svoj smisel, čeprav ga mnogi na poti prezrejo. Ko uskladimo svoj ego z višjim zavedanjem, se zgodijo močne spremembe, ki samodejno prevajajo višje vibracije v konkretno življenje in vsakodnevno prakso. Tako se uskladimo z ritmi sočutja, življenja, sanj in izpopolnjenega srca.

Da pa bi povsem zaobjeli svojo človeško naravno, moramo v sebi integrirati tako moški kot ženski aspekt. Ko pogledamo zgodovino in like, kot so Marija, Isis, Fatima, Lourdes … se praviloma pojavljajo v obliki moči, kozmičnih zakonov, neodvisnosti, samostojnosti, nege, skrbi zase in zdravilke. Močna sporočila, ki komunicirajo neposredno z najbolj čistimi deli naše biti. Privzemanje moške energije, kontrola svojih čustev, omejitev ustvarjalnosti, zaupanje v moč preživetja, vladavina razuma in demonizacija senzualnosti so trhle veje, ki se jih ženske danes še preveč krčevito objemamo. Kaj se zgodi, ko spustimo prijem?

Moški princip se veže na logiko, zdrav razum, sodelovanje v skupini. Moški zelo radi sodelujejo v skupini in uživajo v kolektivu, ko skupaj dosegajo cilje. Ko se preveč zanašajo na zunanjo potrditev, pa lahko postanejo pohlepni, v nenehnem pogonu preživetja, in nerealni. Tako je pomembno ohranjati v sebi center modrosti, ki pa v resnici ni nikoli ločena od celote.

Na tej točki ne morem mimo energije denarja in močnega prepričanja o njegovi nujnosti, ki nas sili v nenehno borbo za preživetje. Zanka, ki tudi najbolj zavestnim ne pusti dihati. Moč kolektivnega se zdi na trenutke pri tem pošastna. Kje se najučinkoviteje konkretno lotiti preobrazbe tega dela energije, ki zaustavi mnoge?

Denar je energija, ki jo je potrebno sprejeti in ljubiti. Prav harmoničen odnos in ne strah lahko vzpostavita zdrave temelje obilja in harmonije. Če cenimo sebe, spoštujemo svoje želje in se ne utapljamo v vsiljenih občutkih krivde zaradi obilja, smo na dobri poti k odličnemu energetskemu plesu z denarjem. In obratno. Če smo do sebe neprizanesljivi, če imamo do denarja sovražen odnos, se nam bo pridno izmikal.

_101427181.jpg

A kljub vsemu so prav izjemen tehnološki razvoj, razcvet gospodarske rasti, razpon zavedanja, izjemna hitrost življenjskega tempa, odtujevanje od narave, pozabljanje ritmov življenja, razrast pohlepa, vzpon statistik bolezenskih stanj dimenzije, ki označijo zadnja desetletja. Danes se pogosto omenja kolaps časa, razkroj nevestnih sistemov in na drugi strani obljublja „med in mleko“ neke svetlobe, ki je mnogi pravzaprav čutno še niso zaznali. Pomagajte nam osvetliti največje zanke sodobnega časa in izzive človeka na poti v opevan zavesten, prisoten, pretočen svet.

Občutek odtujenosti od narave je iluzija. V svojem razumu si lahko ustvarimo takšno podobo, a kaj kmalu nas narava opomni na svojo vlogo in prisotnost. Smo del kozmičnih zakonov, če si to priznamo ali ne. Prav to pohlepno stremljenje k najboljšemu nas v resnici dela neverjetno šibke. Krog za krogom izgubljamo moč. Neravnovesje strukture in izkušenj nas lahko zajame nato v peklenski ritem. Mnoge strezni le globoka bolečina. Naj ponovno opozorim na želje. Tam se lahko ponovno postavimo v svoj center. Razpršene in nejasne smernice nam onemogočajo stabilnost. In še pomemben namig: vedno, ko ste v notranjih nemirih, se podajte v akcijo, kajti negativnost sovraži akcijo in spremembe.

Letošnjega maja prihajate tudi v Slovenijo, kjer boste obiskovalce seznanili z svojo metodo šamanskega zdravljenja. O demistifikaciji šamanizma smo slovenski mediji že večkrat pisali, pa vendar me zanima, kako približate sodobnemu človeku zahodne kulture znanja, ki jih vi sami začutite v osrčju Južne Amerike?

Šamanizem je način celostnega bivanja, ki se usmerja na to, kako ustvariti svetlobo in jo sijati v okolje. Gre za mediacijo med ženskim in moškim ter harmonizacijo naravnih elementov, ki jih nato znova vračamo v okolje. Šaman je učitelj celostne umetnosti življenja, ki predaja kozmično energijo na ozemljen način z namero, da jo predaja v dobro vseh.

Kakšno potovanje in prednosti si lahko torej obetajo obiskovalci intenziva, ki ga pripravljate za Slovenijo?

Pravi iskalci znanja najdejo med potekom seminarja zlato v sebi. Pokažem jim prakse, kako živeti v skladu z najglobljo resnico in kako sploh priti v stik s tem, kar si želijo. Poleg tega jih učim, kako videti širšo sliko. Skupaj s kolegom Kristosom Tsompanelisom, ki prihaja v Slovenijo z mano, bova pokazala zlitje znanj med šamanizmom, Kabalo, Magijo biti in virom življenjske sile, ki pozna vir neusahljivega znanja. Pri delu sem zelo oseben in vsak obiskovalec dobi branje svoje duše, morda svoj zvok ali pesem svoje duše, ki jih nato pelje k svojemu izvoru. Poleg tega lahko seminar poglobi pot, na katero ste se podali že sami.

Več informacij o 5-dnevnem seminarju, ki bo maja, najdete na spletni strani www.intuicija.si