Slovenec Luka Mezgec (Giant Shimano), ki je danes po odstopu Nemca Marcela Kittla zaradi vročine prevzel vodilno vlogo v ekipi, je bil v sprintu glavnine osmi. Dobrih 200 metrov pred ciljem je bil še v položaju, da bi današnjo etapo odločil sebi v prid, a mu je veriga padla z zobnikov in konkurenti so se odpeljali mimo.

Kljub temu zdaj Mezgec velja za prvega favorita tako ekipe kot tudi sprintov glavnine, nazadnje je blestel konec marca na dirki po Kataloniji, kjer je bil nekajkrat premočan za vse. Kittel, njegov moštveni kolega, ki je na Giru letos že dobil dve etapi v ciljnem sprintu, je namreč danes zaradi vročine odstopil in tako vlogo prvega kolesarja prepustil Mezgecu.

Sicer pa so današnjo etapo, ki jo je na čase močil dež, znova zaznamovali padci, ki so redčili glavnino. V enega od njih je bil vpleten tudi današnji zmagovalec Bouhanni, ki pa je s pomočjo "vlaka" ekipe hitro našel nazaj v glavnino.

Od ostalih Slovencev na današnji etapi je bil Borut Božič (Astana) 79., Jan Polanc (Lampre) 165., Jani Brajkovič (Astana) pa mesto slabši. V skupnem seštevku je najvišje na 31. mestu Božič, zaostaja 41 sekund, Brajkovič je 42. (+0:52), Mezgec 121. (+1:49), Polanc pa 135. (+2:05).

V sredo čaka kolesarje na italijanski pentlji peta, nekoliko bolj razgibana etapa od Taranta do Viggiana v skupni dolžini 203 kilometre.