Tudi če vas privlači mešanica različnih slogov, svojo vizijo ureditve stanovanja uresničujte spontano in brez strahu. Čeprav je na prvi pogled vse skupaj videti zapleteno, temu ni tako – samo ne hitite, ampak zamisli uresničujte korak za korakom.

Dom, urejen v skladu z osebnostjo

Pripravili smo vam vprašalnik, s pomočjo katerega boste ugotovili, kako naj bi uredili stanovanje v skladu s svojo osebnostjo. Odgovorite na nekaj osnovnih vprašanj, seštejte dobljene točke in »se najdite« v enem od slogov: rustikalnost nas spominja na babičin dom in vesele otroške dni, eklektični dizajn prinaša izvirnost, ponošeni šik pa ustvarja romantično oazo za sprostitev.

1. Če bi lahko izbrali dom, v katerem bi radi živeli, bi to bil:

a) velik dom z urejenim travnikom

b) vaško posestvo, obkroženo s čudovito naravo

c) moderen dom z velikimi okni in razgledom

d) prenovljena kmetija

e) zanimiv in dramatično urejen dom

f) malce staromoden dom s toplim vzdušjem.

2. Če bi opravljali delo iz sanj, bi bil vaš značilen poslovni videz:

a) kostim s krilom ali hlačami klasičnega kroja

b) hlače in najljubša majica

c) hlače in pulover živahnih barv z asimetričnim vzorcem

d) kavbojke, pulover in teniški copati

e) glede na trenutno razpoloženje

f) krilo s cvetličnim vzorcem, bluza in sandali.

3. Jed, ki jo najpogosteje pripravljate, je:

a) vsebuje točno določene sestavine

b) najljubši enostavno pripravljen hitri obrok

c) eksotična specialiteta

d) perutnina po babičinem receptu in domači piškoti

e) glede na razpoloženje ali preizkušate nove recepte

f) sveže sadje in zelenjava ter domače testenine.

4. Če bi lahko izbirali idealno razsvetljavo, bi to bila:

a) razkošen lestenec na hodniku

b) stropni ventilator iz bambusa z lučjo

c) črna kovinska svetilka z okroglim senčnikom

d) stoječa svetilka iz starinarnice

e) unikatna svetilka v dnevni sobi

f) staromodni lestenec, ki ste ga oblikovali sami.

5. Vaš priljubljeni nakupovalni izlet je:

a) najljubša trgovina, v kateri najdete vse, kar potrebujete

b) najbližja trgovina z osnovnimi živili

c) nakupovanje unikatnih izdelkov prek spleta

d) sejmi in starinarnice

e) kombinirate predmete iz različnih trgovin

f) nakupovanje prek spleta.

Rezultati

Največ odgovorov a:

Če se izbrali največ odgovorov pod a, se boste najboljše počutili v tradicionalno urejenem domu. Takšen slog je enostaven ter vsebuje simetrijo, čiste linije, nežne vzorce ter predvsem udobno pohištvo. Izogibajte se močnim barvam, vzorcem in razkošnim umetniškim delom, ker to enostavno ni vaš slog. Svetle barve občasno razbijejo temni poudarki.

Največ odgovorov b:

Najbolj vam ustreza enostavna in ležerna ureditev interjerja, saj je za vas bistveno udobje. Uživate, če ste obkroženi z nevtralnimi barvami, kot so bela, kaki, rumenorjava, bež, siva in črna. Enoličnost nevtralnih barv boste najlažje razbili z različnimi vzorci – na podu, zidovih in pohištvu. Kombinacija svetlih barv in vzorcev bo podarila prostoru zanimivo, zračno in sveže vzdušje.

Največ odgovorov c:

Če vas navdušujejo čiste linije, gladke površine, živahne barve in naravni elementi, se boste najlažje izrazili s sodobnim dizajnom interjerja. Čeprav tudi tu prevladujejo nevtralne barve zidov, jih popestrijo posamezne stene, prepleskane v živo barvo. Dramatičnost lahko dosežete tudi s kosom pohištva v močni barvi.

Največ odgovorov d:

Toplo in neformalno vzdušje doma boste dosegli z rustikalnim dizajnom. Leseno pohištvo, naravne tkanine, zanimivi vzorci in simpatični detajli bodo ustvarili privlačen in prijazen ambient. Rustikalni dizajn ljubi poigravanje s kolekcijami priljubljenih predmetov. Prenatrpanosti se boste izognili, če na eno mesto ne postavite več kot tri spominke.

Največ odgovorov e:

Nagibate se k eklektični ureditvi doma, ki mu daje avtentičen videz. Ta slog združuje elemente dveh ali celo več dizajnerskih slogov. Zaradi velikih možnosti izbire se osredotočite na izhodiščno zamisel. Na primer, če imate radi rdečo barvo, prebarvajte stene v nevtralen odtenek in kupite preprosto zofo, šele nato se poigrajte z rdečimi detajli.

Največ odgovorov f:

Sproščujoč in nekoliko starinski romantičen interjer boste dosegli s pomočjo sloga ponošenega šika, ki vam glede na odgovore najbolje ustreza. Bela in nežne pastelne barve, kot so nežno rožnata, modra in zelena, starinski detajli in udobno pohištvo bodo prostor spremenili v zatočišče, kamor se boste nestrpni vračali. Vtis bo popoln, če boste v vaze namestili sveže cvetje in prižgali dišeče svečke.

Vir: www.24sata.hr