Politik odstopil zaradi steklenice vina

Pri nas se kaj takega ne bi nikoli zgodilo. V Avstraliji pa se je. Premier avstralske dežele New South Wales je odstopil zaradi steklenice vina. Pravzaprav zaradi suma korupcije, ker je lagal o steklenici vina, vredni dobrih 2000 evrov. Politiku so namreč očitali, da je od poslovneža, ki ga preiskuje protikorupcijska komisija, prejel v dar steklenico vina Grange iz leta 1959 najbolj znane avstralske vinske kleti Penfolds. Politik je to zanikal, dan kasneje pa so mediji objavili njegovo z roko napisano zahvalo, v kateri se zahvaljuje za odlično vino. Ker so ga ujeli na laži, ni šlo drugače, kot da je odstopil. Ni pa znano, ali je vino že spil.

Najboljše pice peče Avstralec

V Italiji vsako leto izberejo najboljšega picopeka na svetu na svetovnem prvenstvu picopekov. Letos je bilo tekmovanje v Parmi in navadno zmagujejo Italijani. Italijane pa je pretresla novica, da najboljšo tradicionalno pico napolitano, kraljico pic, letos pripravil Avstralec. Ta je namreč zmagal na tekmovanju. Malo nacionalnega ponosa je bilo kljub temu ohranjenega, saj zmagovalec Johnny Di Francesco, ki sedaj živi Melbournu, izhaja iz Neaplja, kjer se je tudi šolal za picopeka in njegov recept izhaja iz družinske tradicije. Pica napolitana ima sicer od leta 2010 v Evropi oznako tradicionalnega izdelka, katerega recept in izdelava sta strogo določena.

Peka s pivom preprečuje raka

V vsaki ljudski modrosti je navadno nekaj resnice. Tako se je izkazalo, da je tako tudi s polivanjem žara s pivom. Čeprav so doslej žar mojstri trdili, da to počnejo za izboljšanje okusa, so znanstveniki sedaj dokazali, da pivo na žaru preprečuje raka. Ugotovili so namreč, da pivo oziroma antioksidanti v pivu preprečuje možnost razvoja potencialno rakotvornih kemikalij, imenovanih PAH, ki se tvorijo ob peki na žaru. Ugotovili so tudi, da ni popolnoma vseeno, katero pivo uporabljate. Rezultati so bili najboljši pri temnem pivu, medtem ko se brezalkoholno pivo ni najbolje obneslo.

Sladoled z viagro

Hrana je seveda tudi afrodiziak, pomislimo le na šampanjec in ostrige. Ameriški izumitelj hrane pa je za eno od svojih bogatih strank izdelal sladoled z viagro. Sladoled svetlo modre barve, take kot so slavne tabletke, je imel okus šampanjca, v vsaki kepici pa je bilo tudi 25 miligramov viagre, toliko kot je najnižja doza tega zdravila. Sladoled je poimenoval Poliži me, sem okusen in je bil prava zvezda zabave. Na svojem blogu pa ni opisal, kaj se je na zabavi dogajalo potem, ko so gostje pojedli seksi sladoled.