Četrta tekma, s katero lahko Anaheim že izloči kalifornijske tekmece, bo v noči na četrtek po slovenskem času v Los Angelesu. Racmani namreč v polfinalu vodijo z izidom v zmagah 3:2, moštva sicer igrajo v vsaki od serij na štiri zmage.

Po dveh zaporednih porazih na domačem ledu je trener Darryl Sutter v ekipo vnesel nekaj sprememb, a so racmani začeli silovito. Za prvi zadetek je poskrbel Nick Bonino, ki je matiral vratarja kraljev Jonathana Quicka za 1:0. Gostje so do izenačenja prišli ob začetku devete minute, ko je Trevor Lewis izid poravnal na 1:1.

V drugi tretjini so na ledu znova zagospodarili hokejisti Anaheima, ko so v osmih minutah zadeli kar trikrat. Najprej je v gneči na prazna vrata zadel povratnik po poškodbi Matthieu Perreault, zadetek pa so kasneje pripisali Devanteju Smithu-Pellyju, ki je nekaj več kot minuto kasneje še enkrat zatresel mrežo kraljev. Nalet racmanov je s četrtim zadetkom sklenil Šved Jakob Silfverberg za visoko vodstvo domačih s 4:1.

Kralji so odgovorili 1:18 minute pred koncem druge tretjine, ko je udaril Marian Gaborik, ki je bil tudi strelec tretjega gola kraljev, pri katerem je sodeloval tudi slovenski hokejist Kopitar. Kralji so nato skušali uloviti izenačujoči zadetek, a obramba racmanov ni klonila. Kljub razmerju 42:24 v strelih v svojo korist je Los Angeles vpisal poraz.

Na vzhodnem delu lige je Montreal s prepričljivo zmago s 4:0 izid v polfinalu poravnal na 3:3 ter izsilil sedmo tekmo proti Bostonu.