PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Nemčija-Poljska/+1/
1
V Hamburgu se bosta srečali B ekipi, saj pri elfu manjka kader Dortmunda in Bayerna, Poljaki pa so tudi pripotovali brez udarne zasedbe. Pričakujem, da se bodo nekateri mladci v nemških vrstah želeli izkazati, saj bo Löw pred prvenstvom moral prečrtati še 7 imen. Veliko golov in zmaga z vsaj dvema goloma razlike za domače.

Nogomet - Mednarodni klubi - Azijska Liga prvakov

Pohang Steelers-Jeonbuk Motors
1
Na domače kvota pada že vse od včeraj in čeprav mi je razlog neznan, so bili Steelersi v letošnji izvedbi azijske lige prvakov dejansko zelo učinkoviti, Jeonbuk pa so letos dvakrat premagali celo na njihovem terenu. Enkrat v domačem prvenstvu, drugič pa prejšnji teden, ko so v drugem polčasu silovito vrnili udarec po zaostanku.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Krka-Polzela/+14,5/
1
Novomeščani imajo s Hopsi še neporavnane račune iz rednega dela lige, ko so jih Štajerci doma nadigrali in odnesli zmago za 22 točk. Danes bo vse skupaj precej drugače in čeprav Murić še ni nared (Đikić ga verjetno hrani za finale), ga Krka niti ne potrebuje. Tu so izvrstni Buljan, Bečirović, svoje bo dodal tudi izkušeni Hukić, pa Klobučar...ne vidim variante, kako bi lahko Polzeli tukaj uspelo priti blizu. Pomembnih bo prvih nekaj minut, kjer bodo domači najverjetneje naredili visoko razliko in nato le še držali podoben ritem do konca. Daljša klop, višja kakovost kadra, domača dvorana in pomembnost tekme - vse skupaj bi morala zadostovati za gladko zmago za okoli 20 točk.

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Norveška/+1/-Švedska
2
Ne samo, da Norvežani že nekaj let niso premagali Švedov ali z njimi remizirali, niso jim prišli niti blizu! Lahek razpored je poskrbel, da so se po dveh krogih znašli na vrhu razpredelnice, danes pa bodo gotovo doživeli "reality check". Švedi resda v Belorusijo niso prispeli s svojimi najmočnejšimi, toda ta ekipa je vredna boja za medalje in bo danes pokazala svojo prevlado. Napoved: 5-2 za tri krone.

Tenis - ATP - Rim

Tursunov D./+1,5/-Bautista A.R
2
Za konec pa še par, ki se mi iz teniškega dela stavne liste zdi še najbolj varen. Bolj pogumni lahko poskusite s stavo na 2:0 v nizih za Španca. Tursunov na pesku ni ravno "domač" in je v zadnjem mesecu nanizal štiri zaporedne (gladke) poraze. Bautista Agut, ki se bo danes srečal z Rusom, je prejšnji teden v Madridu igral celo polfinale, zato bi bilo logično, da danes na hitro opravi s svojim nasprotnikom.