Uvodna tekma četrtega dne na SP je novo razočaranje prinesla svetovnim podprvakom Švicarjem, ki so s 3:4 izgubili proti Belorusiji. Domača reprezentanca je prišla do druge zmage, junak tekme pa je bil Sergej Kosticin, ki je dvakrat zadel, nato pa z lepo podajo zaposlil soigralca, na pravem mestu je bil v 58. minuti Mikhail Grabovski, ki je svoji ekipi priigral lep položaj za preboj v četrtfinale.

Nič bolje ne gre Slovakom, ki so s 3:5 izgubili proti Franciji. Slovaki so sicer prvo tretjino dobili, tudi po drugi vodili s 3:1, nato pa doživeli pravi polom. V 51. minuti oziroma v razmaku 26 sekund so prejeli dva gola, uspešna sta bila Baptiste Amar in Antoine Roussel (oba sta tekmo sicer končala z dvema goloma), Damine Fluery je v 57. minuti zadel za 4:3, končni rezultat pa je 28 sekund pred koncem postavil Roussel, ki je zadel prazen gol.

Zvečer sta se za vrh skupine B pomerila ZDA in Rusija, dvoboj pa je prepričljivo s 6:1 dobila Rusija, ki je še edina neporažena na prvenstvu v Minsku. Zbornaja komanda je že prvo tretjino dobila z 2:0, uspešna sta bila Nikolaj Kuljomin in Aleksander Ovečkin. Dokončno je bil zmagovalec znan po drugi tretjini, ki so jo Rusi dobili s 4:1.

Obračun Češke in Kanade je pripadel zadnjim, zmagali so s 4:3. Z uspehom so na vrhu skupine A. Prvo ime tekme je bil Joel Ward, ki je dosegel gol in podajo, strelsko uspešni so bili še Matt Read, Nathan MacKinnon in Morgan Rielly, vsi so na SP zadeli prvič. Za Češko so zadeli Roman Cervenka, Jiri Novotny in Tomaš Hertl.