Na balkonu se prepogosto nabere kup krame, ki bi bolj sodila v klet, stran od oči. Balkon naj bo vseeno funkcionalen, zato na eno steno balkona postavite set zaprtih proti vodi odpornih omar, v katere boste pred nalivi skrili vse, kar na njem potrebujete (npr. blazine, pripomočke za vaše cvetlice, ščipalke za perilo itn.).

Če želite balkonu vdihniti res lepo podobo in kar najdlje uživati v njegovih čarih, vam priporočamo, da na zunanjo stran namestite poseben balkonski sušilnik perila. Tako bo vsak centimeter prostora namenjen le uživanju.

Zeliščni vrt in igra barv

Del balkona lahko namenite zeliščnemu vrtu ali pa njegove zidove polepite s svojim mozaikom in iz balkona ustvarite pravo umetniško mojstrovino. Prepustite se ustvarjalnosti, uporabite barvne kombinacije in se igrajte s svetlobo. Če vaš balkon gleda na južno stran, boste v osončenih dneh že lahko pridno nabirali barvo, a tedaj ne pozabite na zaščito kože. Na s soncem ogrevan balkon ne pozabite namestiti tudi senčil, ki se bodo v res vročih poletnih dneh izkazala za zelo dobro naložbo.

Kotiček za sprostitev

Na balkon pa sodi tudi udobna zunanja sedežna garnitura, saj ni lepšega od uživanja v prijetnem žvrgolenju ptic, branju knjige ali klepetu s prijatelji. Ne glede na to, kje živimo, je dnevni vnos svežega zraka in svetlobe nujen za zdravo psiho in telo. Zatorej čim dlje od televizorja, čas raje preživite v prijetnem druženju na balkonu ali terasi, kjer lahko z družino in prijatelji obedujete, se v vročih poletnih mesecih v bazenčku igrate z otroki, v pomladi sadite prelepe rožice in poskrbite za usklajen videz balkona, se sončite, poslušate glasbo, opazujete ptice na drevesih ... Pomembno je predvsem, da čim več časa preživite na prostem, pa četudi na balkonu. (sč)