V New Yorku so domači po golih Martina St. Louisa in Carla Hagelina že po dobrih dobrih šestih minutah vodili z 2:0. Do konca tretjine je nato znižal Brandon Sutter, v drugi tretjini pa je za končni izid poskrbel Derick Bassard. S 36 obrambami je blestel tudi domači vratar Henrik Lundqvist.

Junak tekme je bil St. Louis, ki mu je pred dnevi umrla mati, zato sta bila tekma in zadetek še posebej čustvena. Navijači so ga že takoj na začetku tekme spodbudili z vzkliki "Marty, Marty".

"Bil je materinski dan, moj oče je bil na tekmi, prav tako sestra. Družina preživlja težke čase. To, da sem zadel vodilni zadetek, je res pomagalo. Vem, da mi je mama pomagala skozi vse to. na koncu pa je to lepa zmaga vseh nas," je po tekmi dejal St. Louis, ki v prvih dveh mesecih pri rangerjih ni ravno prepričal navijačev, saj ga je pestila strelska suša, tokrat pa je vendarle doživel topel sprejem.

Na drugi tekmi je Minnesota po prvem delu in golu Erika Haule vodila. Bryan Bickell je izenačil v drugem delu, Chicagu pa je zmago v zadnjem zagotovil Jonathan Toews.

"Skozi tekmo smo igrali bolje in bolje. Ko je eni peterki uspelo dobro odigrati in drugim dati nekaj energije, je naslednja prav tako dobro opravila svoje delo. Najbolj učinkoviti smo, ko pač vse štiri peterke igrajo tako kot nocoj in prispevajo svoj delež," je povedal Toews.

Slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja z Los Angeles Kings danes ponoči čaka gostovanje v Anaheimu. Po štirih tekmah je izid izenačen na 2:2 v zmagah.