V prvih tekmah skupine A je Francija morala priznati premoč Italiji z 1:2, slednja je tako dobila tri dragocene točke v boju za obstanek, zmagoviti gol je dosegel Markus Gander v 60. minuti. Norveška pa je v skandinavskem obračunu z Danci z nekaj težavami prišla do nove zmage, ki jo je začasno popeljala celo na prvo mesto lestvice. Za zmagoviti gol je poskrbel Mats Trygg.

Hokejska velikana Švedska in Češka sta prikazala dramo, srečnejši konec so potegnili Švedi. A bolje je kazalo Čehom, saj je Tomaš Hertl zadel že v prvi minuti, po izenačenju Oscarja Möllerja pa so Čehi zadeli še dvakrat, prek Jirija Hudlerja in Martina Zatoviča. Vendar se Švedi niso predali, Möller je znižal, Joakim Lindström pa v 49. minuti izsilil podaljšek, ki pa ni prinesel odločitve. Pri kazenskih strelih so bili boljši Švedi, gol Lindströma pa je prinesel popoln preobrat.

V drugi skupini so Nemci prvenstvo nadaljevali z drugo zmago, tokrat so premagali Latvijo s 3:2. Prvo zmago na domačem tekmovanju pa so dočakali tudi Belorusi, v tekmi nekdanjih sovjetskih ekip so bili s 4:1 boljši od Kazahstana.

Najzanimivejši obračun je bil večerni derbi med Finsko in Rusijo. Slednja je imela še neporavnane račune, saj so Ruse prav Finci ustavili na domačih olimpijskih igrah pred tremi meseci. Maščevanje je bilo uspešno, danes je bila ruska ekipa boljša s 4:2 in je prevzela vodstvo na lestvici, medtem ko so se Finci znašli v težavah, saj so z ničlo na dnu skupaj s Švico. Viktor Tihonov z golom že v drugi minuti in prvi zvezdnik Aleksander Ovečkin sta nakazala, da bo to ruski večer, znižal je Juuso Hietanen, toda nova gola Nikolaja Kulemina in Sergeja Kalinina sta Rusom zagotovila zanesljivo vodstvo, ki ga je Jere Karalahti le še znižal.

V ponedeljek bo na SP nekoliko mirnejši dan, na sporedu bodo štiri tekme, a dva derbija. V skupini A bosta ob 17. 45 igrali Slovaška in Francija, ob 19.45 pa Češka in Kanada. V skupini B se bodo ob 15.45 pomerili domačini Belorusi in Švicarji, zvečer ob 19.45 pa bo še severnoameriški derbi Kanada - ZDA.