V ciljnem sprintu glavnine v Dublinu je imel več moči od Britanca Bena Swifta, tretje mesto je zasedel Italijan Elia Viviani. Slovencev ni bilo v ospredju, najboljši je bil Borut Božič (Astana), ki je zasedel 32. mesto.

"Prav nobenega vprašanja ni, kdo bo danes zmagal. Kittel je z naskokom najbolj eksploziven kolesar tukaj in danes je na sporedu etapa, kjer bo to pomembno. Pa še rojstni dan ima, tako da bo dodatno motiviran. Zmagoslavje mu lahko prepreči le nesreča," je že pred začetkom 187 kilometrov dolge etape nemškim medijem razlagal Kittlov rojak Danilo Hondo. In prav je imel.

Pet ubežnikov, med katerimi je bil spet Belgijec Maarten Tjallingii (Belkin), ki si je z begom v drugi etapi priboril modro majico najboljšega na gorskih ciljih, tokrat pa je svojo prednost le še povečal in bo majico nosil vsaj do srede ter pete etape (v četrti ne bo na sporedu gorskih ciljev), ni imelo nobenih možnosti. Sprinterski apetiti ekip so bili preveliki, tako da je bilo jasno, da bo zmagovalca odločil sprint.

"Pred zaključkom nisem bil v dobrem položaju, ni kazalo, da bi lahko zmagal. A sem si rekel, da se ne bom predal. Vložil sem zadnje atome moči, uspelo mi je neverjetno," je izmučen dejal Kittel, ki se spet ni pozabil zahvaliti svojim ekipnim kolegom. Mezgec je svoje delo pomočnika opravil že pred samim sprintom, tako da v njem ni niti sodeloval (zaostal je 50 sekund). Od Slovencev je tako v zaključnem boju ostal le Božič, ki pa se ni prerinil v ospredje. Njegova ekipa Astane se je 60 kilometrov pred ciljem zapletla v skupinski padec, na videz jo je najhuje skupil Michele Scarponi, a se na srečo ni resneje poškodoval.

V skupnem seštevku po treh etapah na Otoku vodi Avstralec Michael Mattews (Orica GreenEdge), ki ima osem sekund prednosti pred italijanskim veteranom Alessandrom Petacchijem, Božič je na 33. mestu. Ponedeljek bo za kolesarje prost dan, ki ga bodo izkoristili za potovanje na jug Italije, kjer se bo dirka v torek nadaljevala.