Po podatkih oddelka za hidrološko napoved Agencije RS za okolje lahko ob prehodu vremenske fronte z močnimi nalivi prehodno močneje narastejo hudourniki.

Neurje z močnim vetrom in nalivi je Koroško zajelo okoli 18.30, med drugim je na območju Radelj ob Dravi kratek čas padala tudi manjša toča.

Na cesti kamenje in skale

Po podatkih na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, se je okoli 18.30 zaradi močnega dežja na lokalno cesto med Zgornjo in Spodnjo Muto vsulo kamenje in večja skala. Posredovali so delavci Javnega komunalnega podjetja Radlje ob Dravi, ki so nasuto kamenje in skalo odstranili. Prav tako na Muti je meteorna voda zalila kletne prostore objekta, močan veter pa je podrl drevo na lokalni cesti Slovenj Gradec-Raduše.

Tudi z Gorenjske, Štajerske, Celjskega in Zasavja poročajo o podrtih drevesih zaradi močnega vetra, je razvidno iz podatkov na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. Med drugim so gasilci že odstranili podrto drevo na Bledu, močan veter pa je drevesa podiral tudi v Šmartnem ob Paki, na cesti Velenje-Šalek in v Mariboru ter na območjih Dupleka, Šmarja pri Jelšah, Rogaške Slatine, Hrastnika, Zagorja ob Savi in Radeč.

Voda s ceste teče v hišo

V Plužni v občini Bovec pa zaradi obilnega dežja voda s ceste teče v hišo, je zapisano na spletni strani uprave.

O več nevšečnostih zaradi močnega vetra poročajo z območja Trbovelj. Okrog 20. ure je na območju Ostenka in Dobovca prišlo do izpada električne energije, slabe pol ure zatem je brez električne energije ostalo celotno območje Trbovelj.

V naselju Igelnik v občini Trebnje je močan veter prevrnil telefonski drog, v novomeški občini v naselju Verdun je prevrnil električni drog, v obči Straža pa je nad cesto Zalog - Straža nagnil električni drog.

Zjutraj bo že jasno

Poročajo tudi o več podrtih drevesih, med drugim je drevo padlo na regionalno cesto Trbovlje - Hrastnik ter na cesti Zidani most - Radeče, Polzela - Andraž v Založah.

Na Prometno-informacijskem centru opozarjajo na zmanjšano vidljivost, voznikom pa svetujejo, naj prilagodijo hitrost vožnje in upoštevajo varnostno razdaljo.

Po napovedih vremenoslovcev se bo v drugi polovici noči vreme povsod umirilo. Zjutraj bo jasno in po nižinah megleno.