Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch City - West Ham
1
Po dveh zaporednih spodrsljajih Liverpoola je Manchester City tik pred novo osvojitvijo prvenstva. Varovancem trenerja Manuella Pellegrinija za osvojitev prestižne lovorike zadostuje že točka, kar proti West Hamu ne bi smela biti pretežka naloga. Sinje modri imajo z Londončani zelo dobre izkušnje, saj so jih premagali na zadnjih štirih tekmah, od tega so zadnji dve dobili sila prepričljivo (6:0, 3:0).


Nogomet - Italija - 1.liga

Roma – Juventus
0
Čeprav gre za dvoboj med prvo in drugo ekipo na lestvici, pa tekma ne odloča o ničemer. Juventus je že osvojil prvenstvo, zato pretirane borbenosti s strani obeh ekip ni za pričakovati. Zaradi pomanjkanja pravega tekmovalnega naboja ne bi bilo presenetljivo, če se ekipi razideta z neodločenim izidom.

Nogomet - Španija - 1.liga

Elche - Barcelona
2
V letošnji sezoni že ničkolikokrat odpisani Barceloni se je še enkrat več ponudila priložnost za ubranitev naslova državnega prvaka. Katalonci proti štirinajstouvrščenemu Elcheju ne bi smeli imeti preveč težav, a kaj, ko so jim do sedaj največ težav povzročali prav klubi iz spodnje polovice lestvice. Previdnost španskih prvakov zato danes ne bo odveč.

Košarka - ZDA - NBA

Washington - Indiana
2
Indiana je končnico pričela neprepričljivo, saj jo je Atlanta pošteno namučila. V nadaljevanju se zdi, da jim gre precej bolje. Proti Washingtonu v zmagah vodijo z 2:1, upanje na nov uspeh pa jim je vlila prepričljiva zmaga na zadnji tekmi in vrnitev strelske forme Roya Hibberta.

Hokej - Mednarodni - SP Elitne divizije

Belorusija - Kazahstan
1

Čeprav se lahko pričakuje razmeroma izenačen dvoboj, je v vlogi favorita Belorusija. Slednja ima proti Kazahstanu dobre izkušnje, saj ga v zadnjih letih vselej premaguje. Zadnje štiri tekme so Belorusi tako dobili z 2:0, 7:1, 5:2 in 3:2.