Gola pred 18.489 gledalci v Staples Centru sta za Anaheim dosegla Devante Smith-Pelly in Ryan Getzlaf v prvi tretjini.

Los Angeles je tekmo sinoči pogumno začel, John Gibson pa se je prvič resno izkazal v četrti minuti, ko je zaustavil strel Mariana Gaborika od blizu, ki neoviran po hitrem napadu ni zadel. Kmalu za tem je na klop moral Cory Perry, domači pa resneje vrat Gibsona niso ogrozili. V deveti minuti so prvič močno pritisnili gostje, a je Jonathana Quicka rešila vratnica.

Pritisk se je racmanom obrestoval ob začetku 17. minute, ko drugi domači napad ni razčistil pred golom, tako da je po odbitku od ograde po strelu Getzlafa in hitri podaji Coreyja Perryja zadel Smith-Pelly. Dobri dve minuti pred koncem prve tretjine je na klop pri domačih moral še Tanner Pearson, najboljši napad končnice ob igri z igralcem več pa je na 2:0 povišal preko Getzlafa. Slednji je odbiti plošček poslal izza gola pred njega, tam pa se je od Aleca Martineza odbil v prazno mrežo.

Priložnosti v disciplinirani igri v drugi tretjini so se vrstile predvsem pred gostujočimi vrati, a jih domači niso znali kronati z golom. Z dvema streloma na gol gostov je do konca dvoboja poskusil tudi Kopitar, ki pa prav tako kot soigralci ni bil uspešen. Serija se zdaj znova seli v Honda Center v Anaheim, kjer bo peta tekma na sporedu v noči na torek po slovenskem času.

V tekmi Vzhoda so Boston Bruins prekinili mrtvi tek z Montreal Canadiens in po zmagi s 4:2 zdaj v skupnih zmagah vodijo s 3:2. Montreal je moral tako premoč priznati drugič zapored. Prvi gol za Boston je dosegel Carl Soderberg, Reilly Smith in Jarome Iginla sta povišala že na 3:0, Loui Eriksson je v zadnji tretjini zadel za 4:1. Gola za Montreal sta prispevala Brendan Gallagher in P.K. Subban. V noči na torek bo šesto tekmo gostil Montreal, ki mora nujno zmagati, če želi ostati v igri, medtem ko Boston lovi preboj v konferenčni finale.