V skupini A sta v dveh tekmah favorizirani ekipi dosegli enaki zmagi. Norvežani so bili s 3:0 boljši od Italije, v skandinavskem obračunu pa je Švedska prav tako s tremi goli odpravila Dansko, sama pa gola ni prejela.

V večernem obračunu hokejskih velesil med Slovaško in Kanado je bilo po prvi tretjini neodločeno in brez golov, prvi pa so se razveselili Slovaki. Karol Sloboda je poskrbel za vodstvo, ki pa ga je pet minut pozneje izničil Joel Ward. Cody Hodgson je v zadnji tretjini popeljal svojo ekipo do prvega vodstva, dvoboj pa je bil še naprej tesen. Slovaki so ob koncu več tvegali, takšna igra pa je Kanadi omogočala več prostora v napadu. Eno priložnost je izkoristil Kevin Bieksa, Ward pa je pred koncem tekme le še potrdil zmago Kanade.

V tej skupni je na lestvici prva Kanada s štirimi točkami, še brez točk sta na zadnjih mestih Italija in Danska. V nedeljo bodo na sporedu tri tekme, ob 11.45 Francija - Italija, ob 15.45 Norveška - Danska, zvečer pa še Švedska - Češka.

V skupini B imajo na vrhu stoodstoten izkupiček Američani, ki pa so se morali za tri točke krepko potruditi. Švicarjev poraz z Rusi v prvem krogu ni potrl, dvakrat so vodili, a so se Američani dvakrat vrnili. Odločitev je padla v 58. minuti z golom Tylerja Johnsona, Švici pa kljub igri brez vratarja v zadnji minuti ni uspelo izsiliti podaljška.

Hladen tuš pa so doživeli Finci. Čeprav Latvija ni reprezentanca, ki bi jo lahko podcenjevali, so Finci po golu Tuukke Mantyle za 2:1 zaspali. Latvijci so se vrnili, najprej je izenačil Kristaps Sotnieks, potem pa je Arturs Kulda v 52. minuti poskrbel za vodstvo. Latvijske prednosti Finci niso mogli več ujeti in na koncu je bilo 3:2. Nemci so se v uvodni tekmi dneva namučili s Kazahstanom in zmagali šele po kazenskih strelih.

V nedeljo bodo prvo tekmo v tej skupini igrali Latvijci in Nemci, ob 16.30 sledi dvoboj Belorusija - Kazahstan, zvečer pa še obračun velikih, ranjene Finske in Rusije, ki je v uvodnem nastopu povozila Švico.