»Želeli smo si zmage, predvsem pa smo jo nujno potrebovali,« se je pri končnem izidu 3:2 smejalo branilcu Anaheima Benu Lovejoyu. »Dokazali smo, da lahko zmagamo. Na srečo smo v tekmečevo slačilnico vsadili kanček dvoma glede njihove prepričanosti, da nas bodo izločili,« je še pristavil. Lovejoy je bil v polnem Staples Centru mož odločitve, ko je slabe tri minute pred koncem zadel za odločilno prednost 3:1. Anže Kopitar je s podajo sodeloval pri vodilnem golu kraljev in je tako še utrdil svoj primat na lestvici najučinkovitejših hokejistov lige. Zdaj je že pri petnajsti točki. Los Angeles je znižal na gol zaostanka pol minute pred koncem, vendar zaključni napad ni bil dovolj uspešen, da bi izsilili podaljšek. Omeniti velja, da je za Anaheim gol dosegel tudi 43-letni finski veteran Teemu Selanne in da se je v zadnji tretjini poškodoval vratar Frederik Andersen. Zamenjal ga je Švicar Jonas Hiller, ki je na uvodnih dveh obračunih začel v vratih racmanov.

Los Angeles je zdaj izgubil prvič po šestih zaporednih zmagah. Mike Richards ne zganja panike in pravi, da se mora moštvo nekaj naučiti iz poraza. »Vsekakor moramo biti naslednjič boljši. To je bila le ena tekma, v kateri nam ni šlo vse po načrtih. Anaheim je dva gola zabil ob številčni prednosti,« je razlagal Richards. »Preveč smo komplicirali v naši obrambni tretjini, s čimer smo izgubljali veliko energije po nepotrebnem. Namesto tega bi vsekakor morali igrati bolj napadalno,« je še pristavil. Četrta tekma bo po slovenskem času v noči na nedeljo.

NHL, 2. krog končnice, Vzhod: Montreal – Boston 0:1 v podaljšku (v zmagah 2:2), Zahod: Los Angeles – Anaheim 2:3 (v zmagah 2:1). mag