»Nisem zadovoljen, da smo to prireditev izgubili, a odločili so se organizatorji. Naš turizem pač ni bil pripravljen pokriti lanske izgube in res nimamo 15.000 evrov za prireditev, ki morda niti ni v najbolj primernem času za blejske turistične delavce,« je dejal blejski župan Janez Fajfar, ki je bil tudi sam dolgoletni turistični delavec. Prireditev je bila sicer v blejski večnamenski dvorani, očitno pa za njo ostaja tudi nezadovoljstvo.

Povsem drugače pa selitev v Bohinj vidi Janez Per, ki je v imenu Alpskega kvinteta in organizatorjev prireditve dejal: »Na Bledu za ta dogodek ni bilo več posluha. Enostavno smo spoznali, da jim taka prireditev ne pomeni toliko, kot smo pričakovali mi, in zato je selitev v Bohinj logična. Prepričani smo, da bo Alpski večer živel naprej, ker je na prvem mestu pač glasba in z njo poslušalci. Prireditev bo posnela tudi televizija, prepričan sem tudi o dobrem obisku.«

V Bohinju so dogodek sprejeli kot »naložbo« – letos se mu niso mogli dovolj posvetiti zaradi časovne stiske, a v prihodnje v Alpskem večeru vidijo dobro popestritev dogajanja v predsezoni: »Alpski večer začenja novo pot v Bohinju, v večnamenski dvorani v Bohinjski Bistrici, pri kampu Danica. Žal nimamo veliko časa, da bi prireditev (ta bo v soboto 17. maja, op. p.) bolje predstavili, a tudi mi upamo, da bo dobro obiskana. Nismo se preveč spuščali v vzroke, zakaj po dolgih letih Bled izgublja, Bohinj pa dobiva prireditev. Za nas je najbolj pomembno, da jo umestimo v naše dogajanje v času, ko sicer turistični kraji dobesedno iščejo načine za obogatitev ponudbe. Le teden dni po Alpskem večeru tako v Bohinju pripravljamo Mednarodni festival alpskega cvetja, ki je že lepo zaživel,« je dejal Klemen Langus, direktor Turizma Bohinj.

V Bohinju bo nastopilo 9 ansamblov, vstopnice so po 21 evrov, računajo na obisk tujih ljubiteljev te zvrsti glasbe. Čeprav primerjava morda ni najbolj posrečena, se je treba spomniti večdnevnega Avsenikovega dogajanja lani v Begunjah in avtobusov z obiskovalci iz tujine. Nekaj podobnega si zagotovo želijo tudi v Bohinju.