Zaradi močnega olimpijskega turnirja v Sočiju je letošnje svetovno prvenstvo zvezdniško nekoliko slabše zasedeno, vseeno pa so ljubitelji hokeja že prvi dan lahko videli, da hokejske velesile niso nedotakljive. Kanadčani so v prvi tretjini lovili zaostanek, v zadnji pa povedli po golu Erika Gundbransona. A Francozi se niso predali, Stephane da Costa je z drugim zadetkom na tekmi izenačil. Podaljšek ni prinesel golov, pri kazenskih strelih pa je bil mož odločitve Pierre-Edouard Bellemare in prinesel svoji ekipi dve točki.

Rusi so s prvim golom že v 13. sekundi nakazali, da jih v Minsku zanima samo popravni izpit po polomu na igrah v Sočiju. Pod poveljstvom zvezdnika Aleksandra Ovečkina so do konca tekme dodobra napolnili mrežo tekmecev, po uvodnem golu Sergeja Plotnikova so Rusi že v prvi tretjini zadeli še dvakrat, brez težav narekovali ritem ter vratarja Leonarda Genonija premagali še dvakrat.

V večernih tekmah je v sosedskem obračunu Češke in Slovaške prav tako odločil dodatni del igre. Čehi so bolje začeli in dobili prvo tretjino, toda Slovaki so v desetih minutah druge poskrbeli za preobrat. A so Čehi imeli zadnjo besedo, veteran Jaromir Jagr je izenačil v 58. minuti, v podaljšku pa je vratarja Jana Laca ugnal Jakub Klepiš.

Domači hokejisti Belorusije so se prvič predstavili v boju s favoriziranimi Američani. Ti so sicer potrebovali nekaj časa, da so strli odpor prirediteljev, a nato niso dovolili presenečenja. Znižanje na 1:4 je bilo vse, kar so dosegli domači, Američani pa so jim nasuli pol ducata golov.

V soboto bo na SP spored že bolj zgoščen, v predtekmovalni skupini A bodo na sporedu tekme Italija - Norveška, Švedska - Danska in Kanada - Slovaška, v skupini B pa Kazahstan - Nemčija, Finska - Latvija in ZDA - Švica.