»Po operaciji je bilo potrebno precej časa, da sem lahko sploh stopil na nogo. Nato sem počasi napredoval, potem je bila tista tekma v Davisovem pokalu, pa še gripa… Povratka na turnirje se zelo veselim, to je moje življenje,« po treh tednih treningov dan pred odhodom v nemški Heilbronn, kjer bo naslednji teden potekal ATP Challenger, pravi Kavčič in dodaja: »Dobrih rezultatov takoj po povratku ne pričakujem, želim si le čim več tekem in dobre igre. Sem pa pred nadaljevanjem optimističen, saj vem, da sem v začetku te sezone igral zelo dobro, kar sem dokazal tudi z nekaterimi zmagami nad boljšimi igralci.«

Zaradi odsotnosti je Kavčič izgubil nekaj mest na svetovni teniški lestvici, zato bo moral prvič v karieri nastopiti v kvalifikacijah za Roland Garros.

Okvirni načrt za nadaljevanje sezone po pariškem grand slamu je tak, da v času travnate sezone igra turnirje serije ATP Challenger in poskuša pridobiti nazaj ATP točke in čim prej popraviti svojo uvrstitev na ATP lestvici.

»Posledice poškodbe so v manjši meri še vedno prisotne, včasih kot bolečina, včasih kot ovira pri gibanju. Zato za nadaljevanje leta predvsem upam, da je to vse, kar se tiče poškodb in da bom lahko normalno odigral preostanek sezone. V tej naši službi je težko iti v pisarno, če nisi 110 % pripravljen,« pravi Kavčič.