Tajvanski dnevnik Economic Daily News piše, da naj bi Apple avgusta letos izdal nov 4,7 palični iPhone 6, še večja različica z diagonalo zaslona 5,5 ali 5,6 palcev pa naj bi izšla septembra. Časopis tudi piše, da bodo v letošnjem koledarskem letu izdelali 80 milijonov enot iPhone 6, pri sestavljanju in proizvodnji kamer pa bosta pomagala dobavitelja Foxconn in Largan Precision.

Če bo iPhone 6 na prodajalne police res prišel avgusta, bo to predstavljalo rahel odmik od običajnega septembrskega termina, ko Apple izdaja nove različice svojih naprav. Poročilo prav tako odstopa od predhodnih napovedi, da bo večja 5,5 palična različica iPhone 6 izšla šele v prvem delu leta 2015. Problematična naj bi bila predvsem poraba energije, zaradi katere čas med potrebnim polnjenjem baterije ne bi bil optimalen. Dodatne težave, ki se omenjajo z večjo različico, so še povezane z zaslonom.

Poleg večjega zaslona naj bi naslednja generacija iPhona tanjša, opremljena s hitrejšim A8 procesorjem in izboljšano kamero. Malce manj ugodne pa so trditve analitika Petra Miseka, ki je pretekli mesec trdil, da se Apple s partnerskimi ponudniki mobilnih storitev pogaja za 100 dolarjev višjo ceno iPhone 6.