V rojstnem kraju rebule, v briškem Višnjeviku, bo živahno tudi v soboto. Poleg degustacije 100 različnih rebul in vzorcev briškega oljčnega olja bodo za obiskovalce poskrbeli kuharji iz Oštarije Žogica. Razstavljeni bodo izdelki iz sivke, sadja in oljk, svoja vina bodo predstavile tudi lokalne vinske kraljice in kraljica Rebule, na ogled pa bo tudi razstava domačega peciva in akvarelov Darinke Sirk. Čez dan bo z raznimi animacijami poskrbljeno tudi za najmlajše, zvečer pa za starejše, ki se bodo lahko zabavali ob živi glasbi.
V Višnjeviku bo v potokih tekla rebula
Danes in jutri, 9. in 10. maja, se bo v Višnjeviku v Goriški brdih dogajal tradicionalni Praznik rebule in oljčnega olja. Prireditev se bo začela danes ob 17. uri z otvoritvijo sobe za senzorično ocenjevanje oljčnih olj, uro kasneje pa bo na sporedu delavnica »Rebula«, ki jo bo vodil dr. Denis Rusjan.

(Foto: Vanja Alič)