Tretjo tekmo polfinala zahodne konference so v Staples Centru dobili igralci Anaheima, ki so domači Los Angeles ugnali s 3:2. Kopitar je vpisal podajo za edini domači zadetek, s čimer ima 15 točk na desetih tekmah v letošnji končnici.

Kralji so tekmo začeli silovito, najbližje vodstvu pa so bili po strelu Jeffa Carterja od strani, a je vratar gostov strel odbil. V četrti minuti si je neumnost privoščil Trevor Lewis, ki je zaradi zadrževanja moral na klop za kaznovane, racmani pa so ponujeno izkoristili, ko je zadel Corey Perry. Kralji so nato ob igralcu več izenačili v drugi tretjini, a je priključek trajal zgolj deset minut. Los Angeles je bil spet z igralcem manj na ledu, ko je finski blisk Teemu Selanne povišal na 2:1.

Zadnjo tretjino so napadalneje začeli kralji, a so tri minute pred koncem tekme racmani preko Bena Lovejoyja povišali že na 3:1. Končni poraz je pol minute pred koncem le še omilil Richards. "Tako je bilo skozi vso sezono. Nikoli ne veš, kaj se bo na naših tekmah dogajalo, zato se vstopnice dobro prodajajo. Čeprav si skušamo vse skupaj olajšati, zmeraj ne gre po načrtih," je po tekmi dejal Selanne. Ekipi igrata na štiri zmage, četrta tekma bo na sporedu v noči na nedeljo.

V drugi tekmi večera sta se na zahodu pomerila Montreal Canadiens in Boston Bruins, po podaljšku pa so z 1:0 slavili slednji. V podaljšku je edini gol dosegel Matt Fraser, ekipi pa sta zdaj izenačeni v zmagah na 2:2.