PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Championship

Wigan - QPR
0, 2

Prva tekma končnice za uvrstitev v premierligo. Wigan je po padcu v formi komaj še ujel te kvalifikacije, saj je od zadnjih 11 tekem zmagal le tri in imel po 46 krogih le dve točki več od Readinga, ki je pristal na nehvaležnem sedmem mestu in že končal sezono. Sedaj Wigan, ki ga je letos denimo v evropski ligi premagal tudi Maribor, čakata težki tekmi proti bogatemu in ambicioznemu QPR, ki je sicer ciljal na neposredno uvrstitev v prvo ligo, a bo moral sedaj čez dodatne obračune. Vseeno so varovanci Harryja Redknappa trenutno v precej boljši formi in tudi z boljšim kadrom, zato veljajo za jasne favorite v tem dvoboju. Wigan je letos od 23 domačih tekem dobil le 12, kar bo dodatna vzpodbuda za goste, da lahko na prvi tekmi pridejo do pozitivnega izida.

Nogomet - Francija - 2.liga

Caen - Tours
1

Caen je z izvrstnim zaključkom sezone prišel v položaj, ki ga pelje v prvo ligo. S šestimi zaporednimi zmagami so na drugem mestu prehiteli Lens, s katerim imajo dva kroga pred koncem enako točk, a odigrano tekmo manj. Če se bo danes nadaljevala zmagovita serija Caena, bo že močno zadišalo po prvi ligi, tekmec pa se zdi pravšnji za to, saj Tours v zadnjih dveh krogih ne more prav veliko napredovati ali nazadovati iz sredine lestvice, v zadnjih tednih pa ni pokazal prav veliko, saj ni zmagal že sedem tekem, vse od 21. marca.

Nogomet - Italija - 2.liga

Empoli - Crotone
1, 0

Empoli je pet krogov pred koncem serie B na dobri poti, da se vrne med prvoligaše, saj ima pred Crotonejem in Latino 4 točke prednosti. Tudi forma modrih je dobra, saj so dobili tri od zadnjih štirih tekem, kar jim bo dalo dodatne samozavesti za težek dvoboj s Crotonejem, kjer si nikakor ne smejo privoščiti poraza. Glede na to, da je Empoli v sezoni od 18 domačih tekem izgubil le dve, so njihove možnosti za vsaj točko velike.

Košarka - ZDA - NBA

LA Clippers - Oklahoma City
1

Clippers se ob vsem dogajanje okoli njihovega rasističnega lastnika zelo dobro držijo in so z mislimi večinoma le pri košarki. Iz Oklahome so se vrnili z želeno zmago in izidom 1:1, kar jim pred nadaljevanjem daje prednost domače tekme. Sedaj želijo v Staples Centru dvakrat utišati grome in narediti velik korak k finalu zahodne konference. Pod vodstvom uspešnega stratega Doca Riversa in njegove podaljšane roke na parketu Chrisa Paula utegnejo biti celo pozitivno presenečenje končnice.

Hokej - ZDA - NHL

Pittsburgh - NY Rangers
1

Pittsburgh je po izgubljeni prvi tekmi le strnil vrste in našel recept za igro rangerjev. Po dveh zmagah v New Yorku pingvini sedaj vodijo s 3:1 in bodo na vsak način poskušali nocoj končati serijo, saj si ne želijo nove poti v NY in morebitnega zapleta s sedmo tekmo. Rangerji so na kolenih, danes jim morajo pingvini samo še zadati zadnji udarec.