Brandon Sutter je zadel z igralcem manj v drugi tretjini in prvič popeljal pingvine, ki so po uvodnem porazu zdaj dobili tri tekme zapored, v vodstvo. Za goste so zadeli še Jevgenij Malkin (3.), Jussi Jokinen (48.) in Chris Kunitz (55. minuta), za rangerje pa sta se med strelce vpisala Carl Hagelin (26.) in Mats Zuccarello (54.).

Vratar pingvinov Marc-Andre Fleury je zaustavil 13 strelov, a je prvič v zadnjih treh tekmah dobil gol. In to dva. Za gostitelje je Henrik Lundqvist zbral 23 obramb.

"Tekme v Madison Square Gardnu nam očitno res ležijo. Poleg tega gre za izjemno stavbo z veliko zgodovino. Zelo radi igramo tu. Tudi motivacije nam ne manjka, saj imamo z rangerji vedno nek dodaten naboj," je dejal trener Pittsburgha Dan Bylsma.

Peta tekma bo na sporedu v petek v domovanju pingvinov, ko si lahko priigrajo še drugo zaporedno uvrstitev v finale vzhodne konference, skupno pa še četrto v zadnjih sedmih sezonah.

"Zavedamo se, da bodo rangerji na naslednjih tekmah obupani in da bodo poskusili vse, da se rešijo iz te zagate. Imajo odlično ekipo, ki zna vleči prave poteze, zato moramo mi ohraniti trezne glave in v naslednjo tekmo vstopiti z enakim pristopom kot do zdaj," meni kapetan pingvinov Sidney Crosby.

"Današnji večer moramo enostavno čim prej pozabiti. Po zmagi na prvi tekmi dvoboja smo bili v devetih nebesih, na vrhu sveta. Zdaj smo izgubili tri tekme zapored, a mislim, da lahko preobrnemo potek polfinala. Ničesar še nismo izgubili," meni napadalec Newyorčanov Brad Richards.