Med panogami je največ dinamike znotraj tehnološkega in farmacevtskega sektorja, kjer prihaja do stopnjevanja prevzemnih aktivnosti. Ameriški koncern Pfizer v boju za prevzem britanskega farmacevta AstraZeneca ne popušča in je zvišal svojo ponudbo na 77 milijard evrov. V seriji farmacevtskih poslov v zadnjem času izstopa tudi nemški Bayer s svojo 10,4 milijarde evrov visoko ponudbo za odkup Merckove enote za proizvodnjo izdelkov za osebno nego in zdravil za prodajo brez recepta. Tečaj delnice družabnega omrežja Twitter je upadel na najnižjo vrednost po prvi javni ponudbi delnic v lanskem letu. Večji del zaslug lahko pripišemo tudi poteku 180-dnevnega roka od prve javne ponudbe, v katerem zaposleni in prvi kupci delnic niso smeli prodati.

Znotraj indeksa S & P 500 je svoje poslovanje razkrilo 85 odstotkov podjetij. Sodeč po dosedanjih objavah lahko večino zaslug za izboljšano poslovanje podjetij pripišemo optimizaciji poslovanja, veliko manj pa rasti poslovanja. Objavljeni rezultati razkrivajo, da podjetja z objavami dobička presegajo napovedi analitikov, medtem ko prodajne številke ne kažejo večjih presenečenj. Med zanimivejše napovedi sodi objava poslovnih rezultatov ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla Motors, ki je s svojo napovedjo razočaral analitike. Dobiček v prvem četrtletju je znašal 7 centov, podjetje pa je v tem obdobju strankam dostavilo 6429 vozil. Nemški proizvajalec športne opreme Adidas je v prvem letošnjem četrtletju ustvaril 204 milijone evrov čistega dobička, kar je 33,8 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Prihodki od prodaje so se znižali za 5,8 odstotka, na 3,5 milijarde evrov, so sporočili iz družbe, kjer so za slabše rezultate okrivili tudi močan evro.

Medtem ko vlagatelji na dnevni ravni premlevajo vplive politične krize v Ukrajini in tveganje, da bi bilo zaradi morebitnih gospodarskih sankcij tako zahodnih držav kot tudi Rusije pod vprašanjem evropsko in ne nazadnje tudi svetovno gospodarsko okrevanje, OECD svetovnemu gospodarstvu za letos napoveduje 3,4-odstotno rast. To je 0,2 odstotne točke slabše od novembrske napovedi, medtem ko so za prihodnje leto ohranili napoved 3,9-odstotne rasti.