Vino je ostalo v stiku s kvasovkami šest let. Večplasten vtis razkriva lepoto dolgega zorenje na drožeh – razvil se je vonj po kvasu, praženem kruhu, briošu in smetani. Zaznamo tudi jabolko, med in zrelo limono. V ustih ga odlikujejo fina tekstura, eleganca in mineralnost. Lupina citrusov in jagode je podprta s popečenim kruhom. Zaključek je bogat z dolgim pookusom. Vino je idealno kot aperitiv, vinarja pa ga priporočata za spajanje z zelenjavnimi jedmi, morskimi sadeži, jastogom, pršutom, govejim karpačem, trdimi siri in sadnimi pitami. Stopnja alkohola: 12,5 % vol.

Sorta: 60 % rebula, 20 % modri pinot, 20 % chardonnay

Letnik: ni letniška

Sladkorna stopnja: suho

Regija: Primorska

Okoliš: Goriška brda

Kraj: Dobrovo

Cena: 17 evrov