22. junij

Luna bo v Ovnu, Sonce v Raku, Merkur v Dvojčkih. Z lahkoto bomo sprejemali odločitve vseh vrst, vendar pa se bomo hitro prepustili impulzivnim in nepremišljenim dejanjem. Dan je primeren za izzive, avanture in javne nastope in povsem neprimeren za razmislek oz. intelektualno delo. Vse to dokazuje, da je predsednica vlade, ko si je zaželela, da bi bile volitve že 22. junija, v resnici delala račun s krčmarjem. Z vidika interesa volilcev pa je določitev tega dne za dan volitev skrajno tvegana.

29. junij

Luna bo v Raku, Sonce tudi, Merkur v Dvojčkih. Večinoma bodo ljudje nepredvidljivega in spremenljivega razpoloženja, nihali bodo iz ene skrajnosti v drugo in bodo dovzetni za vplive iz okolja (volilna kampanja!). Dan bo primeren za meditacijo, razmislek, od kod smo prišli in kam gremo, in bo kot tak zelo primeren za javne politične nastope po koncu volilnega molka ob 19. uri. Odsvetujemo poglobljene razgovore o volilni izbiri ali volilnih rezultatih.

6. julij

Luna bo v Tehtnici, Sonce v Raku, Merkur v Dvojčkih. Ljudje bodo umirjeni, pripravljeni poslušati sogovornika in sprejemati kompromise v obojestransko zadovoljstvo ter korist. Lahko se bodo prepustili domišljiji in uživali v harmoniji barv, struktur in zvokov. Izrazito pluralen dan, ki napoveduje uravnoteženo glasovanje, zelo primeren za volitve, vendar pa se bo treba izogibati sprejemanju radikalnih odločitev, kar nakazuje zmanjšane možnosti novih strank.

13. julij

Luna bo v Kozorogu, Sonce v Raku, Merkur v Dvojčkih. Dan po polni luni. Katastrofalen dan za volitve. Počutili se bomo utesnjene, obremenjene in nesproščene. Volilci bodo nenaklonjeni kakršnim koli spremembam, težko jih bo prepričati in navdušiti za katero koli novo idejo. Sijajen datum za vse konservativne stranke, vsem novim strankam pa se napoveduje izjemno slab volilni rezultat.

21. september

Luna bo v Levu, Sonce v Devici, Merkur v Dvojčkih. Zgodil se bo trd pristanek na realnih tleh, kar pa je tudi odlična priložnost za popravljanje ugleda in glajenje starih zamer. Vsi se bodo lažje izražali in samozavestno nastopali, lahko pa se zgodi, da bodo veliko govorili, a manj naredili. Datum je priporočljiv za prireditve in javne nastope, z vidika interesa volilcev pa je neprimeren, ker ne omogoča razmišljanja.

28. september

Luna bo v Škorpijonu, Sonce in Merkur v Tehtnici. Dan, ko ne bo nič tako, kot bi moralo biti, a bo zaradi Sonca v Tehtnici dober tudi za sklepanje novih dogovorov in partnerstev. Zadevam bomo skušali priti do dna, dojeti bistvo težav in ker prav med Luno v Škorpijonu največkrat odkrijemo kakšno skrivnost ali nam neznano dejstvo, lahko pričakujemo, da bo Janez Janša, razbremenjen podkupninske sodbe, nestrpno pogledoval na uro, ko se bodo zaprla volišča.