Kalifornijsko moštvo je v pravem trenutku ujelo zmagovito formo. Niz zmag so podaljšali na številko šest, od tega so kar štirikrat slavili v gosteh. Zadnja dva uspeha so dosegli pri Anaheimu, ki je bil v rednem delu postavljen više kot njegov neposredni tekmec iz mesta angelov. Kralji so drugo tekmo drugega kroga končnice dobili predvsem po zaslugi izjemnih obramb Jonathana Quicka. Anaheim je močno pritiskal na losangeleška vrata, a je naletel na previsoko oviro. Quick je bil s 36 obrambami junak tekme, dobil je tudi interni dvoboj z Jonasom Hillerjem (15 ustavljenih ploščkov). Pri zmagi s 3:1 je pomemben delež prispeval tudi Anže Kopitar. Že v uvodni minuti je mojstrsko zaposlil slovaškega napadalca Mariana Gaborika, ki je hladnokrvno zadel.

»Ključ do uspeha je bil v razpoloženih igralcih. Odlično so delovale vse štiri peterke, branilci so bili čvrsti in odločni,« je komentiral trener kraljev Darryl Sutter, medtem ko je kapetan Anaheima Ryan Getzlaf zatrdil, da ne iščejo izgovorov pri zaostanku v seriji. »To je končnica in moramo biti boljši. Pričakujem, da bomo v Staples Centru odgovorili na izziv.« Ko so hokejisti Los Angelesa stopili pred novinarje, so v en glas zatrjevali, da kljub prednosti v zmagah z 2:0 ni še nič odločeno. Kapetan Dustin Brown pravi, da se je bitka šele dobro začela. »Čaka nas še hud boj. Vemo, da ima Anaheim izvrstno ekipo. Niso še rekli zadnje besede. Če želimo nadaljevati zmagoviti pohod, bomo morali biti boljši. Na drugi tekmi nas je reševal izjemni Quick.«

NHL, drugi krog končnice, Vzhod: NY Ranges – Pittsburgh 0:2 (v zmagah 1:2), Zahod: Anaheim – Los Angeles 1:3 (v zmagah 0:2).