Najprometnejše delnice v indeksu SBI TOP so bile delnice Telekoma Slovenije. Borzniki so z njimi ustvarili skoraj 1,5 milijona evrov prometa, ob tem pa so se tudi najbolj pocenile, saj so zdrsnile za slabih sedem odstotkov, na 132 evrov. Postopki prodaje Telekoma Slovenije, ki je tudi na seznamu podjetij za prodajo, bi se lahko nekoliko upočasnili. Ključno vlogo pri prodaji ima Slovenska odškodninska družba (Sod), kjer uprava že ima sklep državnega zbora za prodajo 15 družb, med katerimi je tudi Telekom Slovenije. V primeru, da politika zamenja vodstvo Soda, se tudi ta prodaja lahko ustavi.

Zelo nihajni so bili tudi zahtevani donosi na slovenske državne obveznice, ki so se v začetku tedna ponovno povzpeli blizu štirih odstotkov. Politična nestabilnost lahko v prihodnje povzroči upad zaupanja v slovenske vrednostne papirje. Prihodnost Slovenije je z znamenji stabilnosti po dokapitalizaciji državnih bank in uspešni izdaji obveznic ter začetki sprejemanja reform po padcu vlade sedaj ponovno pod vprašanjem.

Nedvomno je zaradi padca vlade pred nami obdobje negotovosti, zato bodo morali biti vlagatelji bolj previdni. Politična negotovost se lahko sicer razmeroma hitro uredi, vsaj tako, kot se je pojavila. Izkoriščanje pocenitev cen vrednostnih papirjev za vstop na Ljubljansko borzo je seveda stvar vsakega posameznika in tveganja, ki ga je pripravljen sprejeti. V primeru, da ne bo konkretnejšega poslabšanja politične krize, lahko pričakujemo, da povpraševanja po delnicah ne bo zmanjkalo, saj imajo podjetja dobičke, bliža pa se tudi obdobje skupščin in dividend.