"Odločil sem se, da v Madridu ne bom zaigral, saj bi rad bil v naslednjih tednih ob Mirki in užival s svojo družino. Opravičujem se vsem navijačem in obljubim, da se v Madrid vrnem že naslednje leto," je zmagovalec 17 turnirjev za grand slam zapisal na svojem profilu na Facebooku. Dodal je, da bo treniral v bližini doma in se pripravljal na Roland Garros, ki se bo začel 25. maja.

Mirka Vavrinec naj bi vsak čas rodila tretjega otroka, Federer, že oče štiriletnih dvojčic, pa je že pred časom dejal, da bo izpustil vse turnirje, vključno z grand slamom, če bo treba, da bo v času poroda ob svoji ženi.

Safina napovedala uradno slovo v Madridu

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Rusinja Dinara Safina, nekoč tudi zmagovalka teniškega turnirja WTA v Portorožu, je danes uradno napovedala slovo s teniških igrišč, je sporočila ruska teniška zveza. Zmagovalka 12 turnirjev WTA bo sodelovala na podelitvi nagrad na turnirju v Madridu, kjer je osvojila enega od naslovov leta 2009.

Safina se bo tako uradno od tenisa poslovila prav v Madridu. "Seveda sem se za konec kariere odločila že veliko prej. Do zdaj se še nisem uradno poslovila, saj sem ves čas upala, da bom premagala poškodbo hrbta. A napočil je trenutek za dokončno slovo," je dejala 28-letna Safina, ki je svoj zadnji turnir WTA odigrala prav v španski prestolnici.

Sestra dvakratnega zmagovalca turnirjev za veliki slam Marata Safina zaradi poškodbe hrbta sicer ni igrala že tri leta.