''Nismo izključujoči in ne bomo šli proti komu''

Na novinarsko vprašanje, na katerega od poslancev, ki so zapustili PS, je s tem mislil, je Kavtičnik odgovoril, da na vse. "Pripravljeni smo na pogovore in dogovore, nismo izključujoči in ne bomo šli proti komu, pač pa za naš program in za našo usmeritev, za volivce, ki so nam na volitvah namenili glas in za vse državljane," je na novinarski konferenci po seji poslanske skupine, ki sedaj šteje 11 članov, dejal Kavtičnik.

Tisti, ki so se odcepili od poslanske skupine, so v krogu predsednice vlade v odstopu Alenke Bratušek napovedali tudi ustanovitev nove stranke. "Mi nismo povzročili razhoda, nekdo, ki je šel, pa ima pravico ustanoviti stranko, več strank," je na to odgovoril Kavtičnik.

A ni želel konkretno komentirati nekaterih izjav poslancev, ki so PS zapustili, da bodo na volitvah dobili več glasov kot pa PS z Zoranom Jankovićem na čelu. "Vsak ima pravico biti prepričan vase," je dodal.

Kritike nekdanjih članov PS do Jankovića ni želel komentirati

Prav tako ni želel komentirati kritik nekdanjih članov PS do Jankovića. Kot je dejal, ne želi komentirati "negativnih besed, ki so usmerjene v kogar koli, še manj pa v predsednika PS". "Smo stranka, ki ne rušimo, pač pa smo za naš program. Želeli smo, da se izvaja," je poudaril.

Tudi vprašanje, kako si bosta poslanska skupina PS in poslanska skupina nepovezanih poslancev razdelili prostore v DZ, je po Kavtičnikovih besedah stvar vodstva DZ. "A mi nismo skregani. S kolegi poslanci se normalno pogovarjamo," je dejal. Zato je prepričan, da se bodo lahko dogovorili. Je pa prostor, v katerem je bila doslej PS, po Kavtičnikovih besedah pač prostor te stranke.

Zatrdil je, da njihovi poslanci novega mandatarja do predčasnih volitev ne bodo predlagali. Nekdanji vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer, ki zbira podpise oz. zagotovila poslancev, da novega mandatarja ne bodo predlagali, pa se v poslanski skupini PS ni oglasil. Tako tudi njihovih podpisov na tem seznamu ni.

Dotaknil se je tudi nastopa stranke na evropskih volitvah

Prav tako je po Kavtičnikovih besedah še čas za vprašanje, koga bi predlagali za mandatarja po predčasnih volitvah. A verjame, da bodo ponudili najboljšega.

Kavtičnik se je dotaknil tudi nastopa stranke na evropskih volitvah. Po njegovem mnenju bo kandidatna lista dosegla dober rezultat. V ponedeljek se je sestal tudi volilni štab, lista gre na volitve z vsemi kandidati, je pojasnil.

Nocoj se bodo na povabilo predsednika stranke Jankovića v Ljubljani sestali tudi predstavniki oziroma vodje organov stranke, predsedniki lokalnih in regijskih odborov ter poslanci PS.