Peekster je širitev na ameriški trg razkril v sklopu predstavitve na newyorški startup konferenci Techcrunch Disrupt, kjer se je slovensko podjetje v tekmovanju Techcrunch Battlefield uvrstilo med 25 najboljših izmed več tisoč s celega sveta.

Kot je za STA dejal ustanovitelj Tine Hamler, so se imeli možnost predstaviti tudi pred vplivnimi investitorji. Podjetje namreč išče investicijo v višini pol milijona dolarjev, ki si jo bodo prizadevali dobiti do poletja.

Aplikacija Peekster predstavlja most med tiskanimi časopisi in njihovimi spletnimi izdajami. Uporabniku omogoča, da s telefonom zajame fotografijo tiskanega članka, nato pa s pomočjo aplikacije pridobi fotografije, video posnetke, sorodne članke in druge multimedijske vsebine, članek pa lahko deli tudi prek družbenih omrežjih ali pa ga shrani za kasnejše branje.

Aplikacija trenutno podpira vsebine treh omenjenih ameriških in britanskih časnikov Times, Independent, Metro, Guardian, London Evening Standard in City AM.

Aplikacija je za uporabnike brezplačna. Avtorji na prihodke računajo iz naročnin, ki bi jih za uvrstitev vsebin plačevali manjši časniki ter iz t. i. freemium modela, kjer uporabniki plačajo za dodatne funkcije.