Potem ko je Hrušičan na uvodni tekmi konferenčnega polfinala k zmagi prispeval tri podaje, tudi na drugi tekmi kalifornijskega dvoboja z Anaheim Ducks ni ostal brez točke. Kopitar je bil namreč podajalec pri uvodnem zadetku na tekmi, ki ga je dosegel Marian Gaborik, kar je bil za Slovaka še tretji gol v zadnjih dveh tekmah za kralje. Izkazal se je tudi vratar Jonathan Quick, ki je zbral 36 obramb.

Med strelce sta se vpisala še Alec Martinez in Dwight King, ki je dodal zadetek v "prazno mrežo". Kralji so tako dosegli še šesto zaporedno zmago v končnici, s katero so na dobri poti do še tretjega zaporednega konferenčnega finala.

Za racmane, ki so sicer igrali v razprodani domači dvorani Honda Center, a so jo zapolnili navijači iz slabih 50 kilometrov oddaljenega Los Angelesa, je zadetek dosegel Patrick Maroon, vratar Jonas Hiller pa je zaustavil 14 strelov. Tretja tekma polfinala bo v četrtek v dvorani Staples Center.

"Danes smo imeli občutek, kot da igramo doma, ne pa na gostovanju. Že v rednem delu sezone smo v tej dvorani igrali zelo dobro, danes smo se prav tako izkazali," je bil po tekmi, na kateri so na tribunah prednjačili gostujoči navijači, zadovoljen trener kraljev Darryl Sutter.

"Ne morem verjeti, da smo še pred manj kot dvema tednoma v prvem krogu končnice zaostajali z 0:3 in sezona se je zdela izgubljena. Zdaj smo nanizali šest zmag zapored in lahko rečem, da se počutimo kot v sanjah," je dejal branilec kraljev Drew Doughty, ki je odigral več kot 26 minut.

Na drugi tekmi večera so v polfinalu končnice vzhoda New York Rangers na tretji tekmi gostili Pittsburgh Penguins. Pingvini so na krilih Sydneyja Crosbyja, ki je zadel prvič po 13 tekmah, ter vratarja Marc-Andreja Fleuryja, ki je še na drugi tekmi zapored ohranil svojo mrežo nedotaknjeno; tokrat je zbral 35 obramb, zmagali z 2:0 in v konferenčnem polfinalu povedli z 2:1. En gol je k zmagi za goste dodal še Jussi Jokinen.