Kako komentirate to, da je švicarska banka zasegla vašemu prijatelju bivšemu ukrajinskem predsedniku Janukoviču 170 milijonov evrov?

Žalosten sem, presunjen. Zahod je znova poteptal vse obljube, da bo iskal kompromis v Ukrajini z miroljubnimi sredstvi. Svaril sem Viktorja pred Zahodnjaki. Imej prihranke v ruski banki, sem mu govoril, a poštenjak, kakršen je, je menil, da bo s pošiljanjem skromnih prihrankov v Švico utrdil gospodarske zveze med Ukrajino in Zahodom! Vidite, kako mu podleži vračajo dobroto!

170 milijonov. Gospodinjski prihranki?

Poznam Viktorja od mladih nog. Vedno je bil skromen. V šolo je hodil zgolj s kosom kruha. Nazadnje je živel v malo večji brunarici...

... z bazeni, golfom, živalskim vrtom in milijone vrednimi umetninami?

No, vidite, je tudi ljubitelj umetnosti, športa in živali. Predsednik za prste polizat!

Tovariš Putin, vi ste proti separatizmu?

Vedno in povsod.

Ste proti kosovski državi, ko so Čečeni hoteli imeti svojo, pa ste jih pobili nekaj deset tisoč. Ne razumem, zakaj podpirate odcepitev Krima in ruske separatiste v vzhodni Ukrajini.

Seveda ne razumete, ker ste novinar. Kosovci in Čečeni so želeli izstopiti iz države, Rusi v Ukrajini pa bi radi vstopili v državo, v Rusijo. To ni odcepljanje, ampak človeku imanentna želja po združevanju. Jasno?

Niti ne, a pustimo to. V Afganistanu se leta 1979 nihče ni želel odcepiti, pa se je Rusija tam bojevala deset let in izgubila 14.000 mož.

Morali smo pregnati imperializem in Američane z naših južnih meja.

Oprostite, toda ameriška vojska je prišla v Afganistan leta 2001.

Aja? Zanimivo, bom preveril. Vsekakor pa drži, da bi jih imeli v Afganistanu in na naši južni meji veliko prej, če se mi ne bi tam proti njim bojevali preventivno.

Zdaj se pa ne bojujete preventivno proti Američanom v vzhodni Ukrajini?

Zakaj le? Američani so naši prijatelji. Zadošča tam živeče goloroko rusko ljudstvo!

To goloroko ljudstvo je strmoglavilo tri ukrajinske helikopterje!

Res ste neveden novinarski pisun. Rusi v Ukrajini še iz pradavnine radi tekmujejo v metanju težkih predmetov v zrak. Njihov nacionalni šport. Najbrž so spet tekmovali in v zrak vrgli kakšen štedilnik ali traktorsko gumo, ko se je mimo pripeljal ukrajinski vojaški helikopter. Vidite, nesreča nikoli ne počiva!

Je uničevanje in zažiganje javnih poslopij prav tako star ruski nacionalni šport?

Ne bodite nesramni. Zima in pomlad sta bili v vzhodni Ukrajini zelo mrzli. Ker nesposobna fašistična vlada v Kijevu ni zagotovila ogrevanja, so ljudje zažgali in se greli s tistim, kar jim je bilo pri roki. Zdaj pa so nad nedolžne uboge Ruse poslali vojsko.

Kaj pa naj bi?

V demokratični Rusiji huligane, pedre in opozicijo mlati policija, ne pa vojska. Zato Rusi v Ukrajini hočejo k nam!

Predsednik, nisem še videl, da bi policija mlatila in aretirala neofašistične mladce gibanja Naši, ki z vašo sliko na majicah po Moskvi tepejo in ubijajo novinarje, črnce in Azijce...

Na tem mestu je intervju nasilno prekinjen. Slišati je kletvice in udarce. Novinarja Pretepenka so menda videli nekje v Sibiriji v čudni progasti uniformi s težko železno kroglo, pripeto na nogo.