»Za uspešnimi občinami so uspešni župani. Spremembe se lahko zgodijo tudi na mikroravni, ne samo na državni, in prav je, da se jih lotimo. Oblikovali smo krog ljudi, ki razmišljamo podobno in smo pripravljeni za drugačen Bohinj tudi nekaj narediti. Na volitvah se bomo pojavili s svojo listo, dejansko pa že delamo,« je dejal znani novinar.

Skupaj z Urošem Slakom je Bojan Traven tvoril profesionalni tandem in se podpisal pod odmevne oddaje, ki so zbudile precej pozornosti. Nazadnje je dobil zaposlitev za določen čas na tretjem programu nacionalne televizije, med tem pa zasnoval zametke volilne kampanje. Med njegovimi podporniki je na primer zelo uspešen direktor Žičnic Vogel Boštjan Mencinger ter še nekaj Bohinjk in Bohinjcev mlajše generacije.

Med izzivi, ki so Bojana Travna vodili k županski kandidaturi, pa je tudi veliko podatkov, ki za Bohinj niso ugodni. Od odseljevanja (zlasti mladih) do splošnega zaostajanja na različnih področjih gospodarstva. Kot nam je povedal, je njegova kandidatura tudi odgovor na ponavljanje enih in istih ljudi na lokalnem političnem bohinjskem prizorišču. To je vedno razburkano, nekateri problemi, kot so črne gradnje v Triglavskem narodnem parku, pa odmevajo tudi v Ljubljani. V zadnjih dneh je med drugim prah dvigovalo anonimno sporočilo z Bohinjske Bele, da naj bi nekateri krajani te vasi želeli iz blejske »prestopiti« v bohinjsko občino. Zdi se, da na spletu predstavljena ekipa kandidata Bojana Travna ne bo ujetnica tradicionalnih bohinjskih odnosov, ampak je vsaj do zdaj zelo jasno spremembe postavila v ospredje. Do volitev je še precej časa, tudi sedanji župan Franc Kramar pa še ni rekel zadnje besede.