Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Cagliari
1

Napoli je v soboto osvojil italijanski pokal, zato bo danes na stadionu San Paolo zagotovo bučno, ko bodo gledalci prišli pozdraviti svoje junake z osvojeno lovoriko. Varovanci Rafe Beniteza bodo dobro formo verjetno nato kronali še z novo zmago, s katero si bodo dokončno zagotovili tretje mesto in ligo prvakov, načrte pa jim bo le stežka prekrižal skromni Cagliari, ki si je obstanek sicer že priigral, a je letos na 17 gostovanjih zmagal le enkrat.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Grosuplje - Union Olimpija
2

Po slabši prvi četrtini so se košarkarji Olimpije na prvi tekmi le prebudili in v nadaljevanju pričakovano nadigrali Grosupeljčane in zmagali s 86:67. Moštva v četrtfinalu igrajo na dve zmagi, zato je cilj favoritov jasen, zmagati tudi na drugi tekmi in prihraniti moči za polfinale ter se izogniti morebitni neprijetni odločilni tretji tekmi. Čeprav ima Olimpija letos dokaj slabo sezono in v zadnjem času tudi precej težav s poškodbami, pa Grosuplje preprosto ne premore dovolj kvalitetne zasedbe, da bi lahko pričakovali nov spodrsljaj zmajev.

Košarka - ZDA - NBA

Miami - Brooklyn
1

Miami je v prvem krogu končnice pometel s Charlottom in kar dolgo čakal na tekmeca v konferenčnem polfinalu. Doletel jih je Brooklyn, kjer je kar nekaj igralcev, ki na Miami nimajo najlepših spominov in bodo dvoboji zato še toliko bolj napeti. Če aktualni prvaki v prostih dneh niso preveč lenarili in zarjaveli, se Brooklynu, ki se je nekoliko potrošil na sedmih tekmah s Torontom, ne piše nič dobrega.

Hokej - ZDA - NHL

Montreal - Boston
0

Velika konkurenta in člana “originalne šesterice“ bosta verjetno odigrala izenačeno in dolgo serijo, ki verjetno ne bo odločena pred šesto tekmo. Po dveh tekmah v Bostonu je izid 1:1, Montreal pa je manj kot 10 minut ločilo od druge zmage, a so Kanadčani nato doživeli kolaps in prejeli štiri gole in izgubili s 3:5. V dvorani v Montrealu se obeta vroča atmosfera, gledalci pa bodo skušali svojim ljubljencem pomagati do zmage proti najboljši ekipi rednega dela sezone, ki pa kljub porazu na prvi tekmi še vedno velja za favorita za napredovanje. Po enem podaljšku na dveh tekmah v Bostonu so kar velike možnosti, da se bo tudi v Montrealu kdaj igralo več kot 60 minut.