V Chicagu je bil odločilen gol Bryana Bickella v 58. minuti za 3:1. Gostje so nato skušali s šestim igralcem v polju namesto vratarja, kar pa je kaznoval Brandon Saad, ki je v drugem delu zadel že za 2:0. Gol za Chicago, branilca naslova, je prispeval še Jonathan Toews, za Minnesoto pa je v začetku zadnjega dela znižal Cody McCormick.

"To je ta del sezone, v katerem res uživam. To so ključni trenutki za ekipo, v katerih moram sam, pa tudi ekipa, dati še nekaj več od sebe," je po tekmi povedal Bickell, ki je ob golu zbral še dve podaji. V rednem delu sezone je zbral zgolj 15 točk, v tej končnici pa je doslej zbral pet golov in tri podaje. Tri podaje je na tej tekmi zbral tudi njegov soigralec Marian Hossa.

V Pittsburghu se je razpletlo podobno, ko je Jevgenij Malkin v zadnji minuti v prazen gol New Yorka poslal plošček za končnih 3:0. Pred tem sta zadela Kris Letang, imel je tudi dve podaji, v 31. in Jussi Jokinen v 57. minuti.

Vodilni strelec lige Sidney Crosby je v strelski krizi, saj ni zadel že na 13 zaporednih tekmah končnice. Toda čeprav se v zadnjem obdobju zvezdnik Pittsburgha ni zdel pravi, je za sinočnjo predstavo požel zgolj pohvale soigralcev in trenerja. Vse je naredil tako, kot je moral, zgolj zadetka mu kljub šestim strelom ni uspelo zabiti. "To, kako je Sidney igral na tekmi, je bil pravi navdih za vse nas v slačilnici. Bil je res zelo nevaren," je dejal Letang.

Danes ponoči nastop čaka tudi edinega Slovenca v ligi NHL Anžeta Kopitarja. V drugem konferenčnem polfinalu zahoda bo ob 4. uri po srednjeevropskem času gostoval v Anaheimu, po prvem obračunu pa z 1:0 v zmagah vodi Los Angeles, tudi po zaslugi Kopitarja, ki je na prvi tekmi vknjižil tri podaje.