Zmagovalca sta Etiopijec Lemawork Ketema, ki je v Avstriji pretekel 78,58 km, in Norvežanka Selkvikvag Molvik, ki je v Stavangerju zmogla 54,79 km.

Od slovenskih ambasadorjev teka Wings for Life je Roman Kejžar pretekel 59,74 km, Dušan Mravlje 50,81 km, Matej Markovič 50,73 km, nekdanji alpski smučar Jure Košir pa 20,9 km. Teka so se udeležili tudi mnogi drugi športniki in kulturniki, ki so se z veseljem odzvali na dobrodelni tek in pretekli kolikor so zmogli.

Wings for Life je prvo simultano tekaško tekmovanje na svetu, med 34 lokacijami na šestih celinah je bila tudi Ljubljana, teka pa se je skupaj udeležilo več kot 47.000 ljudi. Dogodek je novost med tekaškimi tekmovanji, od klasičnih se loči v tem, da ni ciljne črte, ampak je cilj tekača določilo zasledovalno vozilo, ki se s Kongresnega trga startalo ob 12.30. V intervalih je pospeševalo, ko je tekača prehitelo, pa je bilo teka zanj konec.

Startnina v višini 30 evrov vseh tekačev je namenjena neprofitni fundaciji Wings For Life, ustanovljeni leta 2005, katere vizija je poiskati zdravilo za poškodbe hrbtenjače.