PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Arsenal - WBA
1

WBA si je bolj ali manj že zagotovil obstanek, saj ga lahko v drugo ligo pelje le še čudežen razplet in izkupiček zasledovalcev, kar bo danes olajšalo delo nogometašem Arsenala na poti do pete zaporedne zmage. Topničarji lahko zaigrajo sproščeno, saj so po porazu Evertona že zagotovili najmanj četrto mesto, imajo pa še nekaj možnosti, da s tretjega izrinejo Chelsea.

Nogomet - Francija - 1.liga

St.Etienne - Montpellier
1

St. Etienne še naprej bije hud boj z Lyonom za četrto mesto in igranje v evropski ligi. Prednost dveh točk bodo domači poskušali obdržati ali morda celo povečati danes, ko gostijo Montpellier, ki nima več za kaj igrati, saj bo sezono končal v sredini lestvice. Kvaliteta in motivacija sta na strani domačih, zato diši po njihovi zmagi.

Nogomet - Italija - 1.liga

Parma - Sampdoria
1

Parma je v skupini petih ekip, ki jih loči le točka, le ena pa bo dobila pravico nastopa v evropski ligi. V zadnjih treh krogih je torej potrebno osvojiti čim več točk in po nekaj slabših izidih bodo nogometaši Parme danes odločni, da popravijo vtis in zmagajo, medtem ko so pri Sampdorii verjetno z mislimi že pri počitnicah, saj ne morejo višje od 11. mesta, obstanek pa so si že davno zagotovili.

Nogomet - Španija - 1.liga

Levante - Atletico(M)
2

Atletico je po uvrstitvi v finale lige prvakov zagotovo z mislimi že nazaj pri španskem prvenstvu, ki vendarle ostaja njihov prvi cilj sezone. Colchoneriso se zavedajo, da jih današnja zmaga pripelje na rob raja in povsem nepričakovanega naslova prvaka, saj bodo potem potrebovali le še zmago na svojem stadionu proti Malagi in bo tekma proti Barceloni v zadnjem krogu povsem nepomembna in jih bo na Camp Nouu pričakal špalir za prvaka. ĆNogometaši Atletica pokajo od motivacije in želje po zmagi, ki jim jo bo dokaj skromni Levante le stežka preprečil, saj so morali pred njim proti Atleticu položiti orožje že številni močnejši nasprotniki.

Košarka - ZDA – NBA

San Antonio - Dallas
1

Tudi serija dveh teksaških rivalov se je zavlekla v sedmo tekmo, kjer bi morali prvi favoriti zahoda unovčiti bogatejše izkušnje in prednost domačega terena, kar se je včeraj izkazalo za zelo veliko orožje, saj so vse tri domače ekipe na sedmih tekmah zmagale in napredovale. Če bo San Antonio, ki je v rednem delu pokazal največ od vseh v ligi, izpadel v prvem krogu končnice, bo to prava senzacija.