Kralji niso imeli ravno veliko časa za počitek po naporni seriji s San Josejem, ki so ga v noči na četrtek na sedmi tekmi izločili po četrti zaporedni zmagi in velikem preobratu po zaostanku z 0:3 v zmagah. A to ni ustavilo pohoda Kopitarja in druščine, saj so hokejisti iz mesta angelov že na prvi tekmi polfinala zahodne konference uspeli priti do gostujoče zmage pri južnih sosedih, s katero so prvemu nosilcu zahoda odvzeli prednost domače tekme.

Čeprav je Los Angeles povedel na začetku 10. minute, ko je zadel Alec Martinez, je v rednem delu kasneje bolje kazalo domačim, saj so z golom Matta Beleskeyja izenačili le dve minute kasneje, nato pa v 49. minuti tekme prišli do vodstva z 2:1, strelec je bil neustavljivi finski veteran Teemu Selanne.

Gostje so v zaključku zadnje tretjine vse bolj oblegali vrata domačih, ki so se osredotočali na branjenje minimalnega vodstva. Ko je že kazalo, da bo Anaheimu uspelo odbiti vse napade in priti do zmage, pa je le 7 sekund pred koncem igralnega časa spretno izenačil Marian Gaborik, ki je plošček zadel v zraku in tako izsilil podaljšek. Tudi pri tem golu je podajo vknjižil Kopitar, ki je že takrat prevzel vodstvo med strelci v končnici, ki pa ga je še povečal, v 13. minuti podaljška, ko je z lepo podajo zaposlil Gaborika, Slovak pa je ponovno dobro odreagiral in še drugič na tekmi premagal Jonasa Hillerja v vratih domačih in prinesel zmago kraljem. Poleg Gaborika in Kopitarja je bil junak gostov tudi vratar Jonathan Quick, ki je zbral 33 obramb.

Kopitar prvi strelec končnice

Kopitar je dosegel vsaj točko na vseh dosedanjih osmih tekmah kraljev v letošnji končnici, s 4 goli in 9 podajami pa je s 13 točkami sedaj na listi strelcev končnice dve točki pred zasledovalci. Sledijo mu Zach Parise iz Minnesote (11 točk, 3 goli in 8 podaj) in Coloradov dvojec Nathan MacKinnon (2 gola 8 podaj) in Paul Stasny (5 golov in 5 podaj), ki pa sta že končal z nastopi.

Boston visel na nitki, a se rešil zaostanka z 0:2

Sinoči je bila na sporedu tudi tekma polfinala vzhodne konference, ki jo je s 5:3 dobil Boston. Kosmatinci so uprizorili izjemen preobrat, saj so v 51. minuti zaostajali z 1:3, nato pa v zaključku tekme zabili štiri gole in prišli do zmage, s katero so serijo izenačili na 1:1.