Albasini je danes za zmago ugnal Francoza Thomasa Voecklerja (Europecar) in Belgijca Jana Bakelantsa (Omega Pharma-QuickStep). Špilak je bil 34., a je z glavnino prečkal ciljno črto le devet sekund za ubežniki, tako da se vrstni red na vrhu ni spremenil. V ospredju je bil v tej skupini tudi Luka Mezgec iz ekipe Giant Shimano, drugi slovenski predstavnik na dirki, ki še ostaja v konkurenci (Matej Mohorič in Janez Brajkovič sta se predčasno poslovila), saj je končal na osmem mestu.

Špilak je tako ubranil minimalen naskok, sekundo, ki si jo je privozil po petkovi zmagi na tretji etapi. A to prednost v skupnem seštevku bo na zadnji etapi težko zadržal, saj bo imel njegov najbližji zasledovalec Britanec Chris Froome (Sky) v nedeljo priložnost za napad na končno zmago. Dirka se bo namreč končala s kronometrom v dolžini 18,5 km v okolici Neuchatela.

Priložnost za napad v današnji etapi so imeli kolesarji, ki niso nevarni v skupnem seštevku, glavnina pa se je odločila za počitek po petkovi naporni gorski etapi. Albasini, Voeckler, Bakelants, Alexis Vuillermoz in Jean-Marc Marino so si tako nabrali že več kot šest minut naskoka, na koncu se je ta prednost sicer skoraj povsem stopila, vseeno pa je trojica, ki je odločala o današnjem uspehu, še imela nekaj sekund zaloge. Do zmage je skušal priti tudi Voeckler, a je Albasini brez večjih težav potegnil do ciljne črte ter si prikolesaril že tretjo etapno zmago na tej domači dirki, skupno pa jubilejno 20. v karieri.

Po predzadnji etapi je za Špilakom in Froomom skupno tretji Portugalec Rui Faria da Costa (Lampre-Merida), ki zaostaja dobro minuto za Slovencem, Mezgec je s 43 minutami zaostanka na 88. mestu.