Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Everton - Manchester City
2

Angleško prvenstvo se bliža koncu, po tekmah prejšnjega kroga pa je City znova v najboljšem položaju in ni več odvisen od rezultatov Liverpoola, saj z zmagami na preostalih treh tekmah postane prvak. Varovanci Manuela Pellegrinija zato nimajo težav z motivacijo, kar jim v seštevku z najbolj kvalitetno zasedbo v ligi ponavadi prinese zmago. Everton se zdi še zadnja nekoliko višja ovira, ki jo morajo preskočiti, zato bo to za sinje modre kot finale, medtem ko je Everton bolj ali manj izgubil boj za ligo prvakov z Arsenalom in mora le še paziti, da ga ne prehiti Tottenham, ki dve tekmi pred koncem zaostaja tri točke. Glede na vložek, ki je za goste precej, precej višji, je v tej tekmi vloga favorita jasna.

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Borussia (D) - Hoffenheim
1

Borussia je kljub slabši sezoni od lanske, na koncu dokaj suvereno prišla do drugega mesta in lahko v miru igra te zadnje prvenstvene tekme in se pripravlja na finale pokala. Ker tudi Hoffenheim v zadnjih dveh krogih ne more več kot za eno mesto spremeniti svoje pozicije v sredini lestvice, bodo tudi gostje nekoliko manj motivirani in obeta se zanimiva tekma z verjetno kar nekaj goli, večina pa bi jih glede na kar veliko razliko v kvaliteti vendarle končati v mreži gostov.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Helios - KK Rogaška
1

Helios je po kvaliteti tretja ekipa državnega prvenstva in s tega mesta Domžalčani tudi vstopajo v končnico. Vse razen njihovega preboja v polfinale, kjer bodo pod taktirko Zmage Sagadina poskušali presenetiti Olimpijo, bo kar veliko presenečenje, saj košarkarji Rogaške niso zreli za polfinale in boj za ligo Aba. Sagadin bo svoje košarkarje gotovo znal pripraviti in zmotivirati, da nasprotnika ne bodo podcenjevali in bodo na prvi tekmi prišli do pomembne zmage, ki jih pelje na pol poti med najboljše štiri.

Košarka - ZDA – NBA

Oklahoma City - Memphis
1

Oklahoma je bila že na kolenih, saj je zasotajala z 2:3 in morala v Memphis, a so se Durant in soigralci nato zbrali in tam odpihnili grizlije z 20 točkami razlike. Sedaj je sedma tekma v dvorani gromov, kjer bo peklensko vzdušje in dvomim, da lahko še tretjič v štirih tekmah doma izgubijo z Memphisom, ki ima za nameček še velike težave zaradi poškodbe prvega organizatorja igre, Beno Udrih pa po slabi sezoni verjetno ni zmožen sedaj prikazati izjemne predstave, s katero bi Memphis popeljal v polfinale zahoda.

Košarka - ZDA – NBA

Indiana - Atlanta
1

Indiana tako kot Oklahoma v prvem krogu končnice hodi po zelo tankem robu, a se je z zmago v Atlanti le rešila izpada. Sedaj je v igri vse ali nič in dvorana v Indianapolisu se mora končno spremeniti v trdnjavo, na kar so Pacers računali tekom sezone, ko so večino časa kraljevali na vzhodu in na koncu tudi osvojili prvo mesto. Ne želijo sedaj trdega dela cele sezone zavreči proti Atlanti, ki ji pred končnico nihče ni pripisoval prav velikih možnosti za kak viden dosežek, zato so sokoli že s tremi zmagami lepo presenetili.